Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θολό τοπίο» στην υπόθεση Ζαχόπουλου

«Αιφνιδιασμένη» εμφανίζεται η κυβέρνηση από την - όπως προκύπτει μέχρι τώρα από τις αρμόδιες αρχές - απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Χρ. Ζαχόπουλου, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στον «Ευαγγελισμό», ενώ προχθές υποβλήθηκε «σε εξωτερική οστεοσύνθεση των πολλαπλών καταγμάτων», σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

«Γύρω» από το κρεβάτι της Εντατικής «ξετυλίγεται» ένα ολόκληρο «μπουκέτο» φημών, υποθέσεων και ενδείξεων(;) ως προς τα αίτια που οδήγησαν τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα στην απόπειρα αυτοκτονίας. Οπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα του Τύπου, η υπόθεση έχει οικονομικές και προσωπικές πτυχές, που επικεντρώνονται στο ίδιο πρόσωπο και συγκεκριμένα σε μία υπάλληλο του ΥΠΠΟ και στενή συνεργάτιδά του. Διάφορες εκδοχές υπογραμμίζουν το ενδεχόμενο εκβιασμού προς τον πρώην γγ με βάση «παρανομίες» στο πλαίσιο των πολλών και σημαντικών αρμοδιοτήτων του. Αλλες εκδοχές φέρουν την - επίσης φερόμενη - εμπλεκόμενη να έχει και «πολύ στενές προσωπικές σχέσεις» με τον Χρ. Ζαχόπουλο, αλλά αυτό που προκύπτει από το γενικότερο «κλίμα» των δηλώσεων, των υπονοούμενων και των «μισόλογων» είναι πως η περίπτωση να προχώρησε ο πρώην γγ στην απόπειρα αυτοκτονίας για τέτοιου είδους λόγους είναι σχεδόν απίθανη.

Σε ό,τι αφορά στην αστυνομική πλευρά της υπόθεσης, στις 7.30 χτες το βράδυ 34χρονη γυναίκα που αναζητούνταν από τις αρχές προσήλθε με δικηγόρο στην Ασφάλεια Αττικής. Ο εισαγγελέας που εποπτεύει την προανάκριση διέταξε την κράτησή της, διότι έχει βρεθεί αριθμός τραπεζικού λογαριασμού με 200.000 ευρώ, ο οποίος της ανήκει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού φέρονται να έχουν καταθέσει πως ο Χ. Ζαχόπουλος τους είχε εκμυστηρευτεί ότι η 34χρονη τον εκβίαζε. Στο γραφείο του πρώην γγ του ΥΠΠΟ βρέθηκαν τρεις φάκελοι που απευθύνονταν προς την σύζυγο, τον γιο του και σε έναν προσωπικό του φίλο στους οποίους εξηγούσε τους λόγους της απόπειρας αυτοκτονίας. Η 34χρονη κρατείται και εξετάζεται, ενώ είναι πιθανό να της απευθυνθούν κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε απόπειρα αυτοκτονίας και εκβίαση.

Επίσης, ήδη, έχει δώσει κατάθεση η σύζυγος του Χρ. Ζαχόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ