Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΣΡΑΗΛ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Πιέσεις για «εκεχειρία» με τη «Χαμάς»

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Δύο υπουργοί της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ πρότειναν χτες να εξεταστεί «οιαδήποτε σοβαρή πρόταση για εκεχειρία μακράς διάρκειας» απ' την κυβέρνηση της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο υπουργός υποδομής, Μινγιαμίν Μπεν Ελιέζερ και ο υπουργός Μεταφορών Σαούλ Μοφάζ έκαναν την παραπάνω πρόταση δηλώνοντας ότι δε θα πρέπει να είναι προϋπόθεση για την έναρξη με τη «Χαμάς» η αναγνώριση του ισραηλινού κράτους απ' την τελευταία.

Οι υπουργοί υποστήριξαν ακόμη ότι πρωτεύει η ανάσχεση των πυραυλικών επιθέσεων απ' τα παλαιστινιακά εδάφη της Λωρίδας της Γάζας αν και ο ένας εξ αυτών (Μπεν Ελιέζερ) προσπάθησε να συνδέσει την έναρξη διαλόγου με την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκίλαντ Σαλίτ που είναι αιχμάλωτος απ' τον περσινό Ιούνη.

Πάντως, και χτες τρεις πύραυλοι τύπου «Κασάμ» εκτοξεύτηκαν απ' τη Λωρίδα της Γάζας στις μεθοριακές ισραηλινές πόλεις Ασκελόν και Σντερότ. Παράλληλα, δύο Ισραηλινοί έφεδροι τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κοντά σε μεθοριακό φυλάκιο στο Κισουφίμ της Λωρίδας της Γάζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ