Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον Κορυδαλλό η πρώην συνεργάτις του Ζαχόπουλου

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε χτες, μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, η 34χρονη πρώην συνεργάτις του Χρήστου Ζαχόπουλου η οποία κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση και συμμετοχή σε αυτοκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό πλημμελήματος. Η ίδια μετά από μαραθώνια κατάθεση στον ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι ουδέποτε εκβίασε τον Χρήστο Ζαχόπουλο με κασέτες, ούτε είχε ερωτική σχέση μαζί του. Για τον τραπεζικό της λογαριασμό, ο αριθμός του οποίου βρέθηκε στο σπίτι του Ζαχόπουλου, υποστήριξε ότι σε αυτόν γίνονταν καταθέσεις για διάφορες υποχρεώσεις του υπουργείου.

Χτες, κατέθεσαν στον ανακριτή οι δημοσιογράφοι Ολγα Τρέμη και Θέμος Αναστασιάδης. Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες οι καταθέσεις του στενού φίλου του Ζαχόπουλου σκηνοθέτη Γιώργου Μυλωνά, ο οποίος είπε ότι ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού δεχόταν εκβιασμό από την 34χρονη, η σύζυγος του Ζαχόπουλου Πέρσα Αγραφιώτη και μία από τις ιδιαίτερες γραμματείς του που ήταν μάρτυρας σε έντονη λογομαχία της κατηγορουμένης με τον πρώην γενικό γραμματέα. Χτες, τέλος, παρουσιάστηκαν αυτόβουλα στον ανακριτή, χωρίς να καταθέσουν, οι δύο δικηγόροι το όνομα των οποίων έχει εμπλακεί στην υπόθεση εκβιασμού του Ζαχόπουλου. Ο ανακριτής εκτιμάται ότι ανάλογα με την πορεία των ερευνών θα τους καλέσει να καταθέσουν είτε ως μάρτυρες, είτε ως κατηγορούμενοι.

Χτες, εξάλλου, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτη Πούλιο ν' αναθέσει σε εισαγγελέα Πρωτοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, για να διερευνηθούν καταγγελίες στον Τύπο, σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου. Τα επίμαχα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «μη χρηστή διαχείριση» υποθέσεων που χειρίστηκε ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Η εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας είναι να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων και να διερευνηθεί αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνει το σημείωμα με τραπεζικό λογαριασμό που βρέθηκε στην τσέπη του σακακιού του πρώην γενικού γραμματέα. Σύμφωνα με την πλευρά της 34χρονης, το σημείωμα βρέθηκε έπειτα από μη νόμιμη έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης στο σακάκι του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ανήκει στην 34χρονη κατηγορούμενη. Για το λόγο αυτό, ο ανακριτής της υπόθεσης προσανατολίζεται στην άρση του τραπεζικού, αλλά και του τηλεφωνικού απορρήτου του Ζαχόπουλου. Στο πλαίσιο της ανάκρισης, ενδέχεται να εξεταστεί η εμπλοκή και άλλων προσώπων και να διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Ενώπιον του ανακριτή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της συζύγου του Ζαχόπουλου, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Η οικογένεια του Ζαχόπουλου επιθυμεί να παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα για ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ