Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΑ ΠΑΣ! ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙ: «Η πολύ καλή παρουσία του ΠΑΜΕ στην απεργία της 12ης Δεκεμβρίου τόνωσε άλλη μία φορά την αυτοπεποίθηση του Περισσού, ο οποίος βλέπει ότι όσο το ασφαλιστικό παραμένει στην επικαιρότητα μπορεί να διευρύνει τις δυνάμεις του ακόμα περισσότερο στους εργαζόμενους. Για το ΠΑΜΕ, που κηρύσσει τον πόλεμο στον εφησυχασμό μετά τους ελιγμούς της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι τα συλλαλητήρια και οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 22ας Ιανουαρίου που οργανώνουν οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία που ελέγχει» (τα σχόλια στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

ΤΑ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ: «Η μη αμφισβήτηση της κυριαρχίας της ΝΔ πρέπει να είναι έμμεση (...) για να ικανοποιηθεί παράλληλα η ανάγκη διάψευσης της εντύπωσης που υπάρχει στην κοινωνία πως οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ δε διαφέρουν και ιδιαίτερα από τις πολιτικές της ΝΔ. Για τον λόγο αυτόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει όλο και συχνότερα τον ισχυρισμό "δεν είμαστε όλοι ίδιοι" (...) αν και η κατηγορία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "είναι το ίδιο" διατυπώνεται αξιωματικά και ισοπεδωτικά μόνο από το ΚΚΕ οι ανησυχίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πηγάζουν πρωτίστως από την απήχηση που φαίνεται να έχει σε ένα τμήμα της βάσης του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ (...) ο κ. Παπανδρέου πραγματοποιεί μια "επίθεση φιλίας" προς την "άλλη αριστερά" και ειδικότερα τον Συνασπισμό που ως στόχο εν τέλει έχει να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την αδυναμία συνεργασίας» (το άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ: «Από την εποχή της "υπόθεσης Κοσκωτά" η χώρα κυβερνάται εν μέσω της εκδήλωσης αλλεπάλληλων σκανδάλων. Ομως δεν είναι σκάνδαλα. Είναι η φύση του συστήματος. Μόνον μέσα από καρτέλ, άγρια διαπλοκή, εξοντωτική ταξική εκμετάλλευση, μίζες και κομπίνες μπορεί να λειτουργήσει ο κρατικοδίαιτος νεοφιλελευθερισμός. Από τα Ζωνιανά έως τα σαλόνια των Αθηνών. Ούτε μία υπόθεση, ποτέ, πράσινης ή γαλάζιας διαπλοκής έχει διαλευκανθεί. Τα σερσέ λα φαμ - στην υπόθεση Ζαχόπουλου είναι τρίχες. Στην υπόθεση αυτή όλη η παθογένεια του συστήματος έχει βγει στον αφρό. Μια "πράσινη πέτρα" σε ένα "ροζ σκάνδαλο" με "μαύρο χρήμα" υπό "γαλάζια εξουσία!"» (ο Στάθης Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ