Σάββατο 5 Γενάρη 2008 - Κυριακή 6 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «Οδηγητής» ξανά στα περίπτερα!

Από το Σάββατο 12 Γενάρη, η εφημερίδα της ΚΝΕ επανέρχεται στην αυτοτελή της κυκλοφορία

Από το ερχόμενο Σάββατο, 12 Γενάρη, η εφημερίδα της ΚΝΕ, ο «Οδηγητής», θα ξανακυκλοφορήσει και πάλι αυτοτελώς στα περίπτερα όλης της χώρας, ενώ, βέβαια, θα συνεχίσει να διακινείται και από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, σχεδιάζουν τις εξορμήσεις και τα ραντεβού τους, για να φτάσει η εφημερίδα τους πλατιά στη νεολαία, να αυξηθεί η κυκλοφορία της, να πλουτίσει σε μορφή και περιεχόμενο...

«Στόχος μας είναι ο "Οδηγητής" να γίνει το πρώτο έντυπο νεολαίας. Να ανεβάσουμε σημαντικά τη διακίνηση και την αξιοποίησή του, τη συμβολή των μελών και των φίλων της ΚΝΕ στο περιεχόμενό του», σημειώνει σχετικά ο Γιώργος Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υπογραμμίζει: «Ο "Οδηγητής", το μόνο περιοδικό που μιλάει πραγματικά για τις αγωνίες και τους αγώνες της νεολαίας, για το πώς αυτοί οι αγώνες μπορούν να γίνουν αποτελεσματικοί και νικηφόροι, μπορεί να μας ανοίξει δρόμους στην επαφή και τους δεσμούς μας με χιλιάδες νέους».

Το στοίχημα που βάζει η ΚΝΕ, με αφορμή το νέο τρόπο κυκλοφορίας (μετά από 8 περίπου χρόνια κοινής κυκλοφορίας με τον «Ριζοσπάστη» ως ένθετο), είναι να γίνει η διακίνηση του «Οδηγητή» υπόθεση του κάθε μέλους της Οργάνωσης. Επιδίωξη είναι να μη λείψει ο «Οδηγητής» από τα «κομματικά και φιλοκομματικά σπίτια», όπου έμπαινε μέχρι τώρα μαζί με τον «Ρ». Παράλληλα όμως, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες προσπαθούν να διευρύνουν το κοινό του «Ο» και να γίνει η διακίνηση της εφημερίδας τους, ένα ακόμα ισχυρό εργαλείο για την ισχυροποίηση των δεσμών της Οργάνωσης με τη νέα γενιά. Σ' αυτό μπορεί να συμβάλει το ότι ο «Οδηγητής» θα φτάνει στα περίπτερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα βρίσκεται κοντά, εκεί όπου σπουδάζει, δουλεύει, ψυχαγωγείται η νεολαία και θα κυκλοφορεί για ολόκληρο το μήνα.

Οπλο στα χέρια του κάθε ΚΝίτη, του κάθε νέου

Ο «Οδηγητής» είναι μια πραγματικά νεολαιίστικη εφημερίδα, που πάει όμως κόντρα στα «σκουπίδια» των περιοδικών και τα «δήθεν» των εντύπων που απευθύνονται στη νεολαία. Είναι το μόνο νεολαιίστικο έντυπο που επικεντρώνεται σταθερά στους αγώνες, στους προβληματισμούς, στις ανησυχίες, στα ενδιαφέροντα των νέων και δεν ασχολείται καμπανιακά με το κίνημα της νεολαίας μόνο όταν είναι σε άνοδο οι κινητοποιήσεις. Σ' αυτό το πλαίσιο ενημερώνει, κρατώντας την ουσία από το πλήθος των ειδήσεων και των πληροφοριών κάθε μήνα, σχολιάζοντας αιχμηρά αυτή την επικαιρότητα στη «γλώσσα της νεολαίας». Αντιμετωπίζει δε τα γεγονότα με τη φρεσκάδα της ματιάς των συντακτών του που είναι κομμάτι της νέας γενιάς.

Ως Οργανο του ΚΣ της ΚΝΕ όμως, ο «Ο» έχει και ρόλο καθοδηγητικό για τα μέλη της ΚΝΕ, εξοπλίζει πολιτικά και ιδεολογικά την Οργάνωση, μορφώνει και διαπαιδαγωγεί, προβάλλοντας την αγωνιστική στάση ζωής, την ιστορία, τις αξίες και τα ιδανικά των κομμουνιστών. Ετσι, είναι έντυπο που μπορεί να εμπνέει ακόμα και σήμερα τους νέους, παρά τα σαράντα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη του, ενώ προσφέρει επιχειρήματα και στοιχεία που γίνονται όπλο στα χέρια του κάθε ΚΝίτη, του κάθε νέου, που αμφισβητεί, παλεύει, που δε βολεύεται με όσα του «προσφέρει» σήμερα το σύστημα.

Κάν' το θέμα στον «Οδηγητή»

Η εμπειρία της ΚΝΕ έχει δείξει ότι όσο περισσότερο διακινείται και αξιοποιείται ο «Ο», τόσο καλύτερος γίνεται! Οσο περισσότερο μπαίνει στην καθημερινή δουλιά της Οργάνωσης, όσο συζητιέται στο σχολείο ή τη σχολή, όσο αξιοποιείται από τις ΟΒ της ΚΝΕ, τόσο περισσότερο φτάνουν στην εφημερίδα σκέψεις και ιδέες για τη βελτίωσή του σε διάφορα σημεία, τόσο περισσότερο λειτουργεί η ανατροφοδότησή του από τους αναγνώστες του με κείμενα, ανταποκρίσεις, σχόλια, σκίτσα, ποιήματα, προτάσεις κ.ά.

Ετσι και τώρα, με αφορμή την αυτόνομη κυκλοφορία του, η ΚΝΕ και ιδιαίτερα το δυναμικό που απασχολείται στον «Ο» βάζουν στόχο να αυξηθεί αυτή η ανατροφοδότηση, να αποκτήσει η εφημερίδα της ΚΝΕ χιλιάδες «αυτιά» και «μάτια» σε όλη την Ελλάδα, τόσα, όσα και οι αναγνώστες της.

Σ' αυτήν την υπόθεση θα παίξει ρόλο και η νέα ιστοσελίδα του «Ο» που θα λειτουργήσει άμεσα (www.odigitis.gr) και η ΚΝΕ φιλοδοξεί να είναι ένας ιστοχώρος γεμάτος ζωντάνια.

Με βελτιωμένη μορφή και περιεχόμενο

Το νέο φύλλο (αρ. 946) του «Ο», που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, θα έχει 48 σελίδες, όλες έγχρωμες και βελτιωμένη μορφή (καλύτερης ποιότητας χαρτί, συρραμμένο, πιο μικρό σχήμα) που θα μοιάζει περισσότερο με περιοδικό.

Στην ύλη του ξεχωρίζουν τα αφιερώματα για τις «σχολικές εκδρομές» στις σελίδες των μαθητών και για τα «βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα» στις σελίδες των νέων εργαζομένων, όπου καταγράφεται και η πείρα από την απεργία της 12ης Δεκέμβρη. Ανοίγουν δυο νέες μόνιμες στήλες, που θα είναι αφιερωμένες στις νέες τεχνολογίες και στους μαθητές γυμνασίων. Υπάρχει, ακόμα, μια συνέντευξη με τους συντελεστές της «Ελληνοφρένειας», στη στήλη της ιδεολογίας ξεκινάει συζήτηση για τα ζητήματα του σοσιαλισμού, ενώ ξεκινάει μια ενότητα για την αντιιμπεριαλιστική πάλη που σ' αυτό το φύλλο επικεντρώνεται στις εξελίξεις στο Κόσσοβο. Βέβαια, δε λείπουν και οι μόνιμες σελίδες για τον αθλητισμό, τους φοιτητές, την κατάρτιση, τις νέες γυναίκες, το περιβάλλον, τους νέους στρατευμένους, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τη διεθνή δράση της ΚΝΕ, τις πολιτιστικές προτάσεις.

Με αφορμή την επαναφορά στη φυσική μορφή κυκλοφορίας της εφημερίδας της, η ΚΝΕ σχεδιάζει το επόμενο διάστημα και εκδηλώσεις σχετικά με τον «Ο», ενώ δε θα λείψουν και ειδικές εκδόσεις - αφιερώματα που θα κυκλοφορούν μαζί με τον «Ο» τους επόμενους μήνες.


Γ.Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεχωριστή αναφορά και στα 50χρονα της ΚΝΕ(2018-03-31 00:00:00.0)
Αναντικατάστατος ο κομματικός Τύπος σε όλες τις συνθήκες(2014-11-16 00:00:00.0)
«Αντισυστημικός και ασυμβίβαστος στην ουσία»(2013-01-13 00:00:00.0)
Η ΚΝΕ τιμά τη μαχητική πορεία του «Οδηγητή»(2013-01-11 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τα 1.000 φύλλα του «ΟΔΗΓΗΤΗ»(2013-01-10 00:00:00.0)
Από σήμερα ο «Οδηγητής» στα περίπτερα!(2008-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ