Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτύρονται οι δικαστές

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι δικαστές και εισαγγελείς για τις επικρίσεις που δέχονται καθημερινά, ιδίως από τον πολιτικό κόσμο, σχετικά με τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην «υπόθεση Ζαχόπουλου».

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία της και θεωρεί «αναίτιες, προσβλητικές και απαράδεκτες τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής, αορίστως, κατά δικαστικών λειτουργών». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι θεωρεί πως «η υπεύθυνη αντιμετώπιση υπαγορεύει τη συγκεκριμενοποίηση των όσων υπαινίσσεται» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, η Ενωση Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η «Δικαιοσύνη δεν μπορεί να αποφαίνεται υπό πίεση και να αποφασίζει εν βρασμώ». Προσθέτει ότι η Δικαιοσύνη «δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι ενόψει πολιτικών αντιπαραθέσεων» ούτε «πεδίο επίλυσης πολιτικών διαφορών». Παράλληλα, η Ενωση Εισαγγελέων σημειώνει ότι δέχεται την κριτική που στηρίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία και στα πλαίσια της ευπρέπειας, ενώ θεωρεί απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που διατύπωσε βουλευτής, χαρακτηρίζοντας εισαγγελέα ως υπηρέτη της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ