Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στα αντιασφαλιστικά μέτρα
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δώσουν καμία βάση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για «ήπια» μέτρα
  • Οι όποιες αγωνιστικές κορόνες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ υπηρετούν τις αντιπολιτευτικές ανάγκες των κομμάτων του δικομματισμού
  • Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δυναμώνουν αποφασιστικά τη δράση τους για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 22 Γενάρη

Τη σούπα του «κοινωνικού διαλόγου» ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει τα αντιασφαλιστικά σχέδια, όπως προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιδιώκοντας να βγει από τη «γωνία» που τη στρίμωξαν οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουν στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γιατί δε συγκρούονται με τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για πλήρη εμπορευματοποίηση της κοινωνικής πολιτικής. Αποδέχονται τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και το καθεστώς ληστείας των Ταμείων. Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να κλιμακώσουν και να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία δυναμώνουν τη δράση τους για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 22 Γενάρη, καλώντας όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην οργάνωση νέων απεργιακών αγώνων.


ΣΕΛ.  14  -  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ