Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Motion Team

Αντιιμπεριαλιστική πικετοφορία στη Θεσσαλονίκη

Την απόλυτη αντίθεσή τους στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκουν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με πικετοφορία τους που διοργάνωσε χτες το βράδυ η ΕΔΥΕΘ.

Συγκεκριμένα, διαδήλωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια στην εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν η πρώτη τη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για τη δημιουργία κοινής επιχειρησιακής μονάδας στο πλαίσιο της δύναμης ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ και η δεύτερη στην ενίσχυση της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν και τη συμμετοχή της χώρας μας στη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στο Τσαντ.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους, καλώντας το λαό της πόλης, όλοι μαζί να αγωνιστούν για να μπει φραγμός στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

«Η Θεσσαλονίκη πόλη των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», ήταν ένα από τα συνθήματα, ενώ τα πανό έγραφαν:

«Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια», «Ελλάδα, Τουρκία, Ειρήνη Φιλία - Οχι στα ΝΑΤΟικά εκστρατευτικά σώματα».

Με ανακοίνωσή της, η ΕΔΥΕΘ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης να ενισχύσουν την κοινή δράση με τους άλλους λαούς των Βαλκανίων ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και τη δημιουργία κρατών - προτεκτοράτων! Επίσης, να απαιτήσουν την άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων, που βρίσκονται εκτός συνόρων, να αγωνιστούν να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ