Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... αλήθειας

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ «σε κρίση το πολιτικό σύστημα» γιατί «οι πολιτικοί δε μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας», κατά την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Το ενδεχόμενο η κρίση να οφείλεται στο ότι τη μόνη «αλήθεια» που ξέρουν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου το σκέφθηκαν;

Δηλαδή, αν μας πληροφορούσαν σήμερα σχετικά με το ποιος δημοσιογράφος έδωσε τα «ντι-βι-ντι», ή αν μας αποκάλυπταν τι ακριβώς έγινε με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων ή αν μαθαίναμε τα πάντα σχετικά με τα σκάνδαλα και τα σκανδαλάκια των κυβερνήσεων της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ θα άλλαζε σε τίποτε η πολιτική τους;

Αλλωστε, ενίοτε, είτε από το χώρο της ΝΔ είτε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όλο και κάποιος βρίσκεται και ομολογεί τις πραγματικές πολιτικές τους προθέσεις, για τις ιδιωτικοποιήσεις, το Aσφαλιστικό ή την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Είτε ο Ν. Γκαργκάνας, είτε ο Κ. Μητσοτάκης, είτε ο Τ. Γιαννίτσης, είτε ο Στ. Μάνος, μας έχουν κατά καιρούς ...πληροφορήσει με επαρκέστατη ειλικρίνεια για το τι θέλουν και πού το πάνε.

Αρα το ζητούμενο είναι να ...ανατραπούν οι δικές τους «αλήθειες» που καμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων. Ετσι απλά.

ΠΑΝΤΩΣ, ΜΕΣΑ στον όλο χαμό ο Κ. Καραμανλής, συνοδεία του Γ. Ανδριανού και της Ντ. Μπακογιάννη, είπαν να πάνε ένα ταξιδάκι στην Ινδία. Πάντα για τις ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Το αν θα το ρίξουν ομαδικώς στο ...διαλογισμό δεν το γνωρίζουμε. Πάντως, θα τους έκανε καλό μια και βοηθάει κάτι τέτοιο - όπως λένε οι «γκουρού» - στην αυτογνωσία.

Ισως έτσι καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός είναι εξοργισμένος από την πολιτική που εφαρμόζουν και «ξεφύγουν» κάπως από τις επικοινωνιακές στρατηγικές, για τις οποίες αποκλειστικά αναλώνουν φαιά ουσία.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ