Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απλόχερη προβολή των ΜΚΟ

Εξαιρετικά... απλόχερα αποδεικνύονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στη διάθεση χώρου και χρόνου για την προβολή του έργου των κάθε λογής Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που λειτουργούν ως άλλοθι για την απόσυρση του κράτους από την υποχρέωσή του για την παροχή δημόσιων δωρεάν υπηρεσιών σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν οι ΜΚΟ έχουν και μέλη με «χτυπητά ονόματα»!

Τις μέρες αυτές διαφημίζεται συναυλία της Ελληνίδας σοπράνο Αγνής Μπάλτσα που θα γίνει στις 14 Γενάρη στο Μέγαρο Μουσικής, και συνδιοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κατασκευή και τον εξοπλισμό Κέντρου Διάγνωσης και Πρόληψης Υγείας αποκλειστικά για νέους αθλητές σε παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Καθώς οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ανάψει το «πράσινο φως», πληθαίνουν οι επιχειρηματίες και τα φιλανθρωπικά σωματεία που εμφανίζονται ως «καλοί Σαμαρείτες» για το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ στην ουσία προωθούν τα σχέδιά τους διεκδικώντας «φιλέτα» απ' την περιουσία των δημόσιων νοσοκομείων. Τους σχεδιασμούς της ΜΚΟ για το «Σωτηρία» - που αποδέχτηκε η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου - κατήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων, ενώ όταν τέθηκε ένα χρόνο πριν το θέμα στο ΔΣ, ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων καταψήφισε καταγγέλλοντας ότι «ανοίγεται ένας ακόμα διάδρομος εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας».

Κι όμως για την προβολή τέτοιων εκδηλώσεων βρίσκεται άφθονος χώρος και χρόνος. Αρκεί να μην πρόκειται για κανέναν λαϊκό αγώνα. Αφού οι εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής και οι μηχανισμοί τους χρειάζονται τα «παπαγαλάκια» τους, αλλά και το ταυτόχρονο πνίξιμο κάθε φωνής που αποκαλύπτει, αντιδρά και αντιστέκεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ