Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ζητά κυβέρνηση «συνεργασίας»

Σε κυβέρνηση συνεργασίας προσβλέπουν στο ΛΑ.Ο.Σ., όπως και στη δική τους συμμετοχή εκεί. Ο πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το (ξανα)είπε καθαρά.

Με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο Γ. Καρατζαφέρης εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ως υπερασπιστής του προέδρου της ΝΔ: «Είναι αδιανόητο ο κ. Ανδριανός να παραλαμβάνει DVD και σήμερα να είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός, εάν πρωταγωνίστησε σε μοντάζ αυτού του DVD».

Σχολιάζοντας δε την εμπλοκή δύο βουλευτών του (των Γεωργιάδη, Πλεύρη) στην υπόθεση, έσπευσε να θολώσει τα νερά. Οτι ο αποπειραθείς να αυτοκτονήσει δικηγόρος Κουτελίδας είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με συνήγορο υπεράσπισής του επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Κι ότι οι βουλευτές του απλώς έλαβαν «μία σφραγισμένη επιστολή». «Ξέχασε» να πει ότι ο δικηγόρος εργαζόταν στο γραφείο του πατέρα Πλεύρη, ιδρυτή του ναζιστικού μορφώματος της «4ης Αυγούστου» και υποψήφιου του ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές του 2004.

Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας, για άλλη μια φορά εμφανίστηκε πρόθυμος να συμμετέχει: «Εμείς μιλούσαμε και στόχος μας ήταν (...) ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η εικόνα της μεταπολίτευσης με τα κυρίαρχα δύο κόμματα (...) Μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας που θα έχουν μία ευρύτερη βάση και μία σύνθεση (...) Ηρθε καιρός για περισσότερη σύνθεση (..) όλη η Ευρώπη προχωρά με συνθέσεις. Σε μία τέτοια ανάγκη των πραγμάτων εμείς δεν είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα στρίψουμε αδιάφορα το κεφάλι μας».

Και μόλις ερωτάται αν «εσείς και το κόμμα σας θα λαμβάνατε μέρος σε μια τέτοια κυβέρνηση;», ευθύς απαντά: «Οπως είπα και προηγουμένως, δε θα αποστρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον των κυβερνήσεων συνεργασίας (...) Εμείς χαιρετίζουμε την ανάγκη για περισσότερη Δημοκρατία η οποία σαφώς μέσα περιλαμβάνει κυβερνήσεις συνεργασίας».

Θέση που στο ΛΑ.Ο.Σ. την προπαγάνδιζαν ήδη από τον Αύγουστο του 2007, παρουσιάζοντας προεκλογικά το πρόγραμμά τους. Και πώς αλλιώς; Εφόσον πρεσβεύουν την ίδια πολιτική κι αφού «ασπιρίνες» προτείνουν κι αυτοί για τα οξυμένα πρόβλημα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ