Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βίλες με άδεια ... «αναψυκτηρίων»!

Δεν ήταν τελικά μόνο η βίλα Μαγγίνα που χτίστηκε με άδεια ...«αναψυκτηρίου» στη Ζώνη Προστασίας του Υμηττού. Οι διάφοροι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τα «παράθυρα» που υπάρχουν στο συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του ορεινού όγκου, έχουν μεταβάλει το «κόλπο» αυτό κυριολεκτικά σε «βιομηχανία».

Σύμφωνα με έρευνα της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου Αττικής, που γίνεται βέβαια εκ των υστέρων, από το 1984 έως σήμερα έχουν εντοπιστεί στην ίδια ζώνη 50 οικοδομικές άδειες που αφορούν κατασκευή αναψυκτηρίων, κτιρίων πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.ά. Οι έλεγχοι που έγιναν μέχρι τώρα σε 14 από αυτές τις περιπτώσεις απέδειξαν πολλές αυθαιρεσίες, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης συνολικού ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.

Το θέμα, βέβαια, είναι γενικότερο. Οπως αποδείχτηκε και από τις ιδιαίτερα καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, πρώτα έρχονται οι νόμοι με τα «παράθυρά» τους, ακολουθούν οι εμπρηστές και καταπατητές και, φυσικά, ο φαύλος αυτός κύκλος κλείνει με την τσιμεντοποίηση των δασών. Κι όλα αυτά με τις ευλογίες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες - με κορόνες, κατά τα άλλα, περί «πράσινης οικονομίας» - έχουν αναγάγει σε κορωνίδα της πολιτικής τους την εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ