Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμφύλιος στο «Πρώτο Θέμα»

Απρόβλεπτες είναι οι επιπτώσεις από την υπόθεση Ζαχόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», καθώς χτες ξέσπασε ανοιχτά η εμφύλια διαμάχη που σοβούσε μεταξύ των συνιδιοκτητών της.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του με την απόφαση του Θ. Αναστασιάδη να δημοσιοποιήσει τις γυμνές φωτογραφίες στην εφημερίδα, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν ήταν ενημερωμένος. Μάλιστα, μιλώντας στο δελτίο του «Αλτερ», δε δίστασε να ζητήσει την παραίτηση του Θ. Αναστασιάδη, αφήνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, να εννοηθεί πως πιστεύει ότι ο συνιδιοκτήτης του «ενοχοποιείται» για την παράδοση του DVD στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησε ότι θα απαλλάξει ο ίδιος την εφημερίδα από την παρουσία του, συμπληρώνοντας πως «με το ποσοστό 40% (σ.σ. που προφανώς κατέχει) θα δούμε τι θα κάνουμε». Ο Θέμος Αναστασιάδης απάντησε με δήλωσή του που διαβάστηκε στο ίδιο κανάλι και τελείωνε με τη φράση «και συ τέκνο Βρούτε».

Νωρίτερα είχε εκδοθεί δήλωση που υπέγραφε άγνωστος αριθμός δημοσιογράφων του «Πρώτου Θέματος» στην οποία καταγγέλλονταν «οι μεθοδευμένες και συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται η εφημερίδα από την πρώτη μέρα της έκδοσής της από τα οργανωμένα συμφέροντα των μεγαλοεκδοτών και νταβατζήδων του ελληνικού κράτους, τα σχέδια και τις επιδιώξεις των οποίων με συνέπεια μάχεται». Στη δήλωση γινόταν λόγος για «κατασκευασμένη εμπλοκή του Θέμου Αναστασιάδη στην υπόθεση Ζαχόπουλου» και εκφραζόταν «η αμέριστη στήριξή μας στο πρόσωπό του».

Την ίδια στιγμή ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Χρ. Ράπτης διέψευδε πληροφορίες που τον έφεραν να είναι ο δημοσιογράφος που έδωσε το DVD στον Γ. Ανδριανό. Ο ίδιος δήλωσε πως οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που υπέγραφαν τη δήλωση ήταν 99, ενώ αργά το βράδυ έγινε γνωστό πως νέα σύσκεψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας - διαρκής σύσκεψη, όπως εργαζόμενος στην εφημερίδα την αποκάλεσε - ήταν σε εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ