Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανικαριακή κραυγή αγωνίας για την Υγεία

Μεγάλη η χτεσινή συγκέντρωση

Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στις απαράδεκτες υγειονομικές υπηρεσίες στην επαρχία της Ικαρίας «στοχοποιώντας» τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο δήμο Ευδήλου Ικαρίας, με πρωτοβουλία των τριών δημοτικών αρχών του νησιού (Ευδήλου, Αγίου Κηρύκου και Ραχών).

Η κινητοποίηση πήρε «πανικαριακό» χαρακτήρα, καθώς είχε κηρυχτεί 4ωρη στάση εργασίας από το Εργατικό Κέντρο του νομού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας, το Σωματείο Εργαζομένων στον Τουρισμό, την ΕΛΜΕ και το σωματείο εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στον Εύδηλο τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον δήμαρχο Ευδήλου, Στέλιο Σταμούλο και παρέμβαση έκανε εκ μέρους της ΝΑΣ Σάμου, ο νομαρχιακός σύμβουλος, Μάριος Τσαντίρης. Δυναμική ήταν και η συμμετοχή των μαθητών Ευδήλου και Ραχών. Ηδη σχεδιάζεται κλιμάκωση του αγώνα του ικαριώτικου λαού.

Οπως καταγγέλλεται, «τα αγροτικά ιατρεία Ραχών, Μαγγανίτη Καρκιναγρίου και το νοσοκομείο Ικαρίας υπολειτουργούν, ενώ το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, το οποίο τελικά καλύπτει Δήμους Ευδήλου και Ραχών τις περισσότερες μέρες λειτουργεί μόνο με νοσηλεύτριες και μάλιστα ορισμένες φορές με εκπαιδευόμενες!». Επίσης, από τις δημοτικές αρχές, εκφράζεται η άποψη ότι «οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης θα επιφέρουν επιπλέον προβλήματα, τόσο στις υγειονομικές υπηρεσίες όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία σχεδιάζεται να αναθέσουν την προληπτική ιατρική και την πρωτοβάθμια φροντίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ