Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΡΙΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ
Πλήρωσε τη γύμνια της πρόληψης

Πέθανε από ραγδαία εξέλιξη της νόσου, χωρίς να έχει εμβολιαστεί, το κοριτσάκι μιας οικογένειας από την Αλβανία

Την έλλειψη ενός δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με δωρεάν υπηρεσίες και προσανατολισμένου στην πρόληψη, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο δραματικό τρόπο ο θάνατος ενός μικρού κοριτσιού από μηνιγγίτιδα στη Μάνδρα της Αττικής. Την περασμένη Πέμπτη, το κοριτσάκι μιας οικογένειας Αλβανών μπήκε εσπευσμένα στο Θριάσιο νοσοκομείο με πιθανότερη εκδοχή την προσβολή του από μηνιγγίτιδα τύπου C. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε καθώς η μορφή του συγκεκριμένου τύπου είχε ραγδαία εξέλιξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχε γίνει ο κατάλληλος εμβολιασμός. Ομως αυτήν την υποχρέωση οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τη μετέθεταν στις οικογένειες, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση οργανωμένων δημόσιων δικτύων ΠΦΥ.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χτες - μια μέρα δηλαδή μετά το θάνατο του κοριτσιού - που βρέθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο υποστήριξε ότι το θέμα των εμβολιασμών είναι μεγάλη ευθύνη των οικογενειών. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε και τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, όταν τα δύο Κέντρα Υγείας της περιοχής (Ελευσίνα - Μέγαρα), αλλά και οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες.

Δίχρονη καθυστέρηση για ημιλειτουργία

Πέρασαν ακριβώς δύο χρόνια από την ημέρα που παραδόθηκε το Κέντρο Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, το οποίο εγκαινίασε μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (2/2/2005), για να ανακοινωθεί μόλις χτες, ότι ξεκινάει ουσιαστικά να λειτουργεί.

Ετσι, σε μια από τις γνωστές επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις του υπουργού Υγείας ανακοινώθηκε ότι λειτουργούν πλέον τα τέσσερα από τα οκτώ κρεβάτια εντατικής του Κέντρου Εγκαυμάτων και μέσα στο χρόνο θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα με την επιπλέον πρόσληψη 30 νοσηλευτών μόνιμης απασχόλησης.

Επρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για ένα έργο, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της εργατικής τάξης και θα έπρεπε εδώ και χρόνια να υπάρχει ειδικά στην περιοχή του Θριασίου με τις πλέον βαριές βιομηχανίες της χώρας. Ενα έργο το οποίο οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περίμεναν να γίνει σαν αγαθοεργία από την «ευεργέτρια» οικογένεια Λάτση, ώστε να εξιλεωθεί για τους 14 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες στα διυλιστήριά της. Ενα έργο όμως το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεκομμένο από το Θριάσιο Νοσοκομείο, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης στην Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ