Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Απέκλεισαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σε αποκλεισμό του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), προχώρησαν χτες για δυο ώρες οι οδηγοί φορτηγών, απαιτώντας να σταματήσει η απαξίωση του λιμανιού και η ιδιωτικοποίησή του. Η απαξίωση του λιμανιού έχει άμεσες επιπτώσεις στο έργο των οδηγών. Εδώ και μήνες καταγγέλλουν ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού, η εξυπηρέτηση των φορτίων γίνεται με καθυστερήσεις, που τις τελευταίες μέρες έφτασε τις 8 και 10 ώρες.

Κύκλοι της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι και συγκεκριμένα των χειριστών, προκειμένου να προκαλέσουν αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Χτες κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση των οδηγών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Γ. Τσάρας, ομολόγησε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε να αναβαθμίσει το μηχανογραφικό σύστημα του ΣΕΜΠΟ. Το «αναβαθμισμένο» πρόγραμμα εγκαταστάθηκε την Τετάρτη και από τότε δεν έχει καταστεί δυνατό να λειτουργήσει. Ο Γ. Τσάρας δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί ως το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι οδηγοί ξεκαθάρισαν ότι αν δεν τηρηθεί η δέσμευση, θα κλείσουν επ' αόριστο το ΣΕΜΠΟ.

Χτες, εξάλλου, στάλθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση η διακήρυξη του διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ