Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΗ ΕΜΦΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Διεκδικούν επαγγελματική κατοχύρωση

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του Πολυτεχνείου με αίτημα την επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων της Σχολής. Στα οχτώ χρόνια λειτουργίας της σχολής, οι απόφοιτοι δεν έχουν καμία επαγγελματική κατοχύρωση. Με σύνθημα «Διεκδικούμε πτυχία με αξία - δουλιά με δικαιώματα. Επαγγελματική κατοχύρωση τώρα» φοιτητές, απόφοιτοι και καθηγητές της σχολής έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών, του επιστημονικού συλλόγου αποφοίτων και του προεδρείου της Σχολής.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου, που τους ενημέρωσε ότι στο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή (αναμένεται στη Βουλή στα τέλη Φλεβάρη), θα δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους να συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.

Ο σύλλογος φοιτητών της ΣΕΜΦΕ επισημαίνει ότι: «Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν αποτελεί επαγγελματική κατοχύρωση, αλλά μια ευκαιρία σε ένα περιβάλλον ανεργίας και εργασιακής αβεβαιότητας, όπου θα "χτυπιόμαστε" μεταξύ μας για μια δουλιά. Πολλοί απόφοιτοι αυτή τη στιγμή διδάσκουν σε φροντιστήρια υπογράφοντας συμβάσεις ως καθαριστές, εργάζονται ανασφάλιστοι χωρίς καμία αναγνώριση του πτυχίου τους. Είναι προφανώς απόλυτα κατανοητό ότι για όλους αυτούς αποτελεί μεν μια πρώτη διέξοδο, αποτέλεσμα των αγώνων του συλλόγου μας μετά από επίπονες προσπάθειες, μια πρώτη κατάκτηση που δείχνει ότι οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να παραιτηθούμε από την πάλη για την ουσιαστική μας κατοχύρωση. Χρειάζεται να επιμείνουμε σταθερά στον προσανατολισμό που έχουμε ως σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια, να διαφυλάξουμε το χαρακτήρα της σχολής ως Πολυτεχνικής Σχολής στο επιστημονικό μας αντικείμενο που είναι ο εφαρμοσμένος μαθηματικός και εφαρμοσμένος φυσικός, πράγμα το οποίο περνάει και μέσα από την ένταξη της σχολής στο ΤΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων (2023-03-30 00:00:00.0)
Οχι άλλη κοροϊδία - Οι φοιτητές παλεύουν για πτυχία με αξία (2023-03-29 00:00:00.0)
Στους δρόμους ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (2021-01-19 00:00:00.0)
Σήμερα στους δρόμους για δημόσια και δωρεάν Παιδεία (2006-12-08 00:00:00.0)
Η πανεπιστημιακή κοινότητα θα διαδηλώσει (2003-06-12 00:00:00.0)
Ανύπαρκτη η επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση (2003-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ