Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η πανεπιστημιακή κοινότητα θα διαδηλώσει

Οι παλλαϊκές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη βδομάδα συμπίπτουν για τα περισσότερα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με τη θερινή εξεταστική περίοδο, όμως αυτό δεν πτοεί φοιτητές, εργαζόμενους στα ιδρύματα και εκπαιδευτικό προσωπικό από το να πάρουν αποφάσεις μαζικής συμμετοχής σε αυτές.

Πέντε φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, έχουν ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις και καλούν όλα τα μέλη τους να πάρουν μέρος στη λαϊκή αντισύνοδο και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στη συμπρωτεύουσα η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Οι σύλλογοι αυτοί είναι: Μαθηματικού, Νηπιαγωγών (ΤΕΑΠΗ) και Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) Πολυτεχνείου και Παντείου.

Ακόμα, με πρόταση της ΔΗΠΑΚ, της ΠΚΣ κι άλλων αγωνιστικών δυνάμεων η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθήνας με απόφασή της καλεί τα Τμήματα του Πανεπιστημίου να αναστείλουν την εξεταστική στις 17, 18, 19, 20 του Ιούνη, ώστε να διευκολυνθούν οι φοιτητές και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμμετάσχουν στις παλλαϊκές διαδηλώσεις. Αντίστοιχες αποφάσεις έχει πάρει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Πειραιά, το ΤΕΙ Λάρισας και σχετικές συζητήσεις έχουν ανοίξει σε πολλά ακόμα ιδρύματα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ