Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Αφησαν ελεύθερους τους Αμερικανούς «Ράμπο»!

Αφησαν ελεύθερους τους δύο Αμερικανούς «Ράμπο», που επιτέθηκαν την προηγούμενη Τρίτη, ξημερώματα Τετάρτης στον 26χρονο Χανιώτη, Κώστα Λουγιάκη.

Οι δύο Αμερικανοί που αναγνωρίστηκαν από το θύμα ανάμεσα σε 10 άτομα που οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, έδωσαν το πρωί της Τρίτης κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας.

Οπως ανέφερε ο νεαρός Χανιώτης, που αναγνώρισε του δύο Αμερικανούς που του επιτέθηκαν, οι «Αμερικανοί Ράμπο» κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης προκαλούσαν, χαμογελούσαν διαρκώς ειρωνικά. Ενώ παρόμοια ήταν η στάση που κράτησαν και κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, αποφεύγοντας να απαντούν στις σχετικές ερωτήσεις της ανάκρισης. Πρόβαλλαν προκλητικά, απλώς, τις φράσεις «δεν απαντώ» ή «μου είπε ο δικηγόρος μου να μην απαντήσω».

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία, μετά και την κατάθεση του Κώστα Λουγιάκη με τις γνωματεύσεις των γιατρών, το πιστοποιητικό και την ερμηνεία της αξονικής τομογραφίας, θα παραδοθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων όπου θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των δύο Αμερικανών στρατιωτικών.

Τη στάση της αμερικανικής διοίκησης επέκρινε ο δικηγόρος του θύματος, τονίζοντας ότι προσπαθούν να εμποδίσουν και να δυσκολέψουν τις ανακριτικές αρχές στο έργο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ