Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ναρκωτικών...

«Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πολυσύνθετο» και «είναι ένα θέμα που προκαλεί αντιφατικές απόψεις, γιατί δεν μπορούμε να το δούμε μόνο από την επιστημονική του σκοπιά. Θα ήταν πολύ χρήσιμο αυτό. Αλλά υπάρχουν και ιδεολογικές, ακόμα και ηθικές απόψεις, που είναι αντιφατικές μεταξύ τους», είπε, μεταξύ των άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ομάδας του Δουβλίνου για τα ναρκωτικά, που έγινε προχτές στο Ζάππειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε, ακόμη, ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει μια πόλωση μεταξύ των «επιεικών» πολιτικών και αυτών που είναι υπέρ των ισχυουσών δομών, για να υπογραμμίσει την «ανάγκη να "βλέπουν" οι πολιτικές μας στο μέλλον». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει το ζήτημα της κάνναβης, που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη παράνομη ουσία στον κόσμο και χρειάζεται να συζητήσουμε πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η ΕΕ πρέπει να προωθήσει ανοιχτό διάλογο για τα ναρκωτικά. Η πολιτική θέληση, η αφοσίωση και η δέσμευση είναι απαραίτητη».

Τι εννοεί, άραγε, με τη θέληση και δέσμευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κάνναβης ο κ. υπουργός; Αν κρίνουμε απ' τη δική του θέληση - όπως την είχε εκφράσει παλιότερα - τότε θα γεμίσουν τα μπαλκόνια της Ευρώπης με γλάστρες από χασίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ