Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σαφές μήνυμα στον υπουργό Ανάπτυξης πως «θα χρειαστεί να βγούμε ξανά στους δρόμους για να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε πως δεν αντέχουμε άλλο την πολιτική σας που μας σκοτώνει κάθε μέρα» στέλνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά. Στην Ενωση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, βρίσκεται το πιο αδικημένο κομμάτι της κοινωνίας, οι συνταξιούχοι των 400-500 ευρώ οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ακρίβεια που αυξάνεται αλματωδώς εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής της ελεύθερης αγοράς, της ελεύθερης οικονομίας, κι όποιος αντέξει».

ΑΓΡΙΝΙΟ: Σε αναίτια και αυθαίρετη απόλυση εργαζόμενης προχώρησε η αλυσίδα καταστημάτων «Sprinder» στο Αγρίνιο. Η εργαζόμενη που είχε σύμβαση αορίστου χρόνου ενημερώθηκε από την εργοδοσία για την απόλυση χωρίς να δοθεί καμία ουσιαστική εξήγηση για αυτή την απόφαση και ενώ η επιχείρηση ζητά προσωπικό για εργασία. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων αντιδρώντας σε αυτήν την πρόκληση της εργοδοσίας πραγματοποιούν σήμερα το πρωί στις 10 π.μ. συγκέντρωση έξω από την αλυσίδα καταστημάτων ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης.

«ΕΚΟ» - «ΕΜΠΟΡΙΚΗ»: Πρόστιμο 70.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΚΟ και 30.000 ευρώ στην Εμπορική τράπεζα, γιατί αρνήθηκαν να χορηγήσουν στοιχεία σε εργαζόμενους. Στο σκεπτικό των αποφάσεων της Αρχής (1/2008, 2/2008) επισημαίνεται ότι επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, επειδή αρνήθηκαν να παράσχουν σε εργαζόμενους αντίγραφα από τους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους που τηρούν για την υπηρεσιακή εξέλιξη (ακριβή ειδικότητα, βαθμό που κατέχουν, διάρκεια απασχόλησής τους κ.λπ.), καθώς αυτό προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ