Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Να σταματήσουν αστυνομοκρατία και συλλήψεις

Αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», της ΕΕΔΔΑ και τοπικών φορέων, επισκέφτηκαν τον καταυλισμό της ντροπής

Εκατοντάδες πρόσφυγες ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες
Εκατοντάδες πρόσφυγες ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες
Τις τραγικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιβιώνουν εκατοντάδες πρόσφυγες στον καταυλισμό της ντροπής στην Πάτρα, διαπίστωσε πολυμελής αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», της «Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης», καθώς και τοπικών φορέων της Πάτρας που επισκέφτηκαν το χώρο.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε, επίσης, με τον διευθυντή ασφάλειας Πάτρας, καταθέτοντας πλαίσιο άμεσων αιτημάτων. Συγκεκριμένα, ζήτησε:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι συλλήψεις των μεταναστών.
  • Να τερματιστεί ο αποκλεισμός του καταυλισμού από τις αστυνομικές δυνάμεις.
  • Να σταματήσουν τα έκτακτα αστυνομικά μέτρα στην πόλη της Πάτρας.
  • Να δοθεί η δυνατότητα, σε όσους θέλουν, να κάνουν αίτηση ασύλου.
  • Να νομιμοποιηθεί η διαμονή τους. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της αστυνομικής διεύθυνσης επιχείρησε - όπως σημειώνουν στον «Ρ» μέλη της αντιπροσωπείας - να παρουσιάσει μια εξιδανικευμένη κατάσταση. Ωστόσο, στην ερώτηση, πότε θα σταματήσει η αστυνόμευση, η απάντηση ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το απαντήσουν!

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία, επισκέφτηκε τον καταυλισμό, όπου και διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες. Οπως κατήγγειλαν οι πρόσφυγες, δεν τους δίνεται καν η δυνατότητα να συντάξουν αίτηση ασύλου, αφού, αν και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν διεύθυνση κατοικίας, η αστυνομία δεν αναγνωρίζει τον καταυλισμό ως τόπο κατοικίας.

«Διαπιστώσαμε τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν εκατοντάδες πρόσφυγες σε αυτόν τον καταυλισμό», σημειώνει με δήλωσή της στον «Ρ», η Λίνα Κροκίδη εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης». Και συμπληρώνει: «Μας καταγγέλθηκαν μια σειρά από παραβιάσεις των δημοκρατικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα μας για να σταματήσει το δράμα των προσφύγων της Πάτρας και η αστυνομοκρατία της περιοχής»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ