Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Υπονομεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της

Την απόπειρα ιδιωτικοποίησης και της υπηρεσίας Καταμέτρησης της εταιρείας κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος

Σε ιδιώτες επιδιώκει να παραδώσει και την υπηρεσία Καταμέτρησης της ΕΥΔΑΠ το Διοικητικό της Συμβούλιο, κάνοντας έτσι ένα ακόμα βήμα στην περαιτέρω υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, αλλά ο παριστάμενος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε πλήρη άγνοια του γεγονότος. Ο Θ. Ξανθόπουλος είπε ότι όπως τον ενημέρωσε η ΕΥΔΑΠ δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά απλώς έγινε μια επιτροπή με τη συμμετοχή των εργαζομένων, η οποία θα μελετήσει μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση της καταμέτρησης.

Η άγνοια που δηλώνει ο υφυπουργός μάς οδηγεί στο να ανησυχήσουμε ακόμα περισσότερο, τόνισε στην παρέμβασή του ο Γ. Μαυρίκος, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι η ΕΥΔΑΠ από τις 17 Γενάρη εισηγήθηκε «την ανάθεση της λειτουργίας της καταμέτρησης σε θυγατρική Ανώνυμη Εταιρεία της ΕΥΔΑΠ». Σε κάθε περίπτωση, είπε, το γεγονός είναι ότι το 1995 η ΕΥΔΑΠ είχε 5.000 εργαζόμενους και σήμερα 3.600 τη στιγμή που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο χιλιάδες νέες παροχές. Αυτή η εικόνα, τόνισε, δείχνει την υπονόμευση της εταιρείας και την απαξίωση του ρόλου της στο όνομα της εξυπηρέτησης του καπιταλιστικού κέρδους.

Η κατάσταση «εργολαβοποίησης» των υπηρεσιών, είπε, ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κάθε υπεργολάβος θα εκμεταλλεύεται φοιτητές και οικονομικούς μετανάστες, όπως γίνεται και στη ΔΕΗ, όπου υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς ασφάλιση και χωρίς δικαιώματα.

Για το ΚΚΕ, κατέληξε ο Γ. Μαυρίκος, είναι ανάγκη να προσληφθεί προσωπικό με πλήρη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα προκειμένου μέσα από τέτοια διαδικασία να μπορέσει η ΕΥΔΑΠ να ανταποκριθεί στο ρόλο της σε ένα αγαθό όπως το νερό, που είναι κοινωνικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ