Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΩΣ
Η οδύσσεια των τσιγγάνων

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟ Κω του ΚΚΕ

Τη βίαιη απομάκρυνση των τσιγγάνων που ζούσαν εδώ και 5 χρόνια σε έναν καταυλισμό στο Μαρμαρωτό, στην είσοδο της πόλης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η κομματική Οργάνωση Κω του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ, «κύριος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων από τα όρια του Δήμου Κω, όπως ξεκάθαρα δηλώνει. Τους απομάκρυνε βίαια από το χώρο στον οποίο ζούσαν τα τελευταία χρόνια κάτω από άθλιες συνθήκες για τις οποίες ευθύνονται τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή».

Σημειώνεται ότι στα μέσα Γενάρη η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) τους απομάκρυνε, για να φτιάξει πάρκινγκ. Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, μπουλντόζες του Δήμου Κω, παρουσία αντιδημάρχων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης προχώρησαν στην κατεδάφιση του καταυλισμού. Η διοίκηση του Δήμου υπέδειξε νέο χώρο εγκατάστασης στην περιοχή Αγ. Βασίλειος. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΟ Κω του ΚΚΕ, πρόκειται για «ένα κτήμα που διαθέτει νερό (σαν να είναι ζώα ελευθέρας βοσκής και έχουν ανάγκη μόνο ένα χωράφι και νερό) από το οποίο όμως ξανά εκδιώχθηκαν, αφού είναι ιδιωτική ιδιοκτησία, παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής»!

Πριν από μερικές μέρες, οι τσιγγάνοι ζητώντας λύση, παρέμεναν μπροστά στο δημαρχείο με τα γυναικόπαιδά τους να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στη στοά του Δημαρχείου, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Και από εκεί, τονίζεται στην ανακοίνωση, «απομακρύνθηκαν βίαια».

Η Κομματική Οργάνωση Κω του ΚΚΕ «καταδικάζει τις ρατσιστικές αντιλήψεις και αυταρχικές μεθόδους της Δημοτικής Αρχής. Καλεί όλους τους υπεύθυνους να πάρουν άμεσα μέτρα για την προσωρινή υποδοχή και ασφαλή διαβίωση των τσιγγάνων». Απαιτεί «να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα λύνουν μόνιμα το πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ