Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝAΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Νέο δυστύχημα

Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου και στη Ζώνη

Ενα ακόμη τραγικό δυστύχημα έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, το δεύτερο σε διάστημα δύο βδομάδων! Νεκρός είναι ο 51χρονος Χριστόφορος Γκάγκας, ταμίας της Κοινοπραξίας Λεμβούχων Περάματος. Ο εργαζόμενος καταπλακώθηκε από 9 φιάλες αδρανούς αερίου, συνολικού βάρους περίπου 600 κιλών, όταν αυτές ξέφυγαν από το ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ) που τις μετέφερε. Το μηχάνημα χειριζόταν χωρίς να διαθέτει άδεια χειριστού ο Λουκάς Καλογερίδης, ένας από τους αδερφούς Καλογερίδη, ιδιοκτήτες του ναυπηγείου ΝΑΥΣΙ.

Ειδικότερα ο Χ. Γκάγκας βρισκόταν στη β` προβλήτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και βοηθούσε στη μεταφορά των φιαλών από την προβλήτα στη λέμβο (λάντζα) «ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ». Οι φιάλες, οι οποίες ήταν σε κοινή συσκευασία, ξέφυγαν από το ανυψωτικό μηχάνημα και έπεσαν πάνω στον εργαζόμενο. Από έλεγχο που διενήργησε στον τόπο του δυστυχήματος η 5μελής Επιτροπή Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στη Ζώνη, διαπιστώθηκε ότι επιπλέον ο τρόπος που φορτώθηκαν στο ανυψωτικό μηχάνημα οι φιάλες ήταν - όπως ειπώθηκε από μέλος της επιτροπής - «τουλάχιστον απαράδεκτος».

Ο Χ. Γκάγκας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από το Λιμεναρχείο Περάματος, το οποίο έχει αναλάβει και τη διαδικασία της προανάκρισης, συνελήφθη ο Λουκάς Καλογερίδης, ο οποίος, αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα Υπηρεσίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ