Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εκφυλιστική τακτική!

Οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ κατάγγειλαν την εκφυλιστική τακτική της πλειοψηφίας

Μετά την αποχώρηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Γ. Μίχα, από τη μέση της χθεσινής συνεδρίασης της διοίκησης του ΕΚ, λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων», που σαν συνέπεια είχε να μη συζητηθεί τίποτα το ουσιαστικό για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων της πόλης, οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ αποχώρησαν με τη σειρά τους από το Συμβούλιο. Σε ανακοίνωσή τους, οι ΕΣΑΚίτες σύμβουλοι καταγγέλλουν «την προσπάθεια ενίσχυσης της εκφυλιστικής κατάστασης και της πλήρους αδρανοποίησης του ΕΚΠ», το οποίο έχει να συνεδριάσει πάνω από δυο μήνες!

Το μόνο θέμα που συζητήθηκε, ήταν ένα έλλειμμα δυο εκατομμυρίων δραχμών που παρουσιάστηκε στο Ταμείο του ΕΚΠ και για το οποίο πραγματοποιήθηκε έλεγχος. Η εξελεγκτική επιτροπή κατέληξε ότι πράγματι υπήρξε πρόβλημα, αλλά ήταν ένα τυπικό λάθος και όχι ουσιαστικό, καθώς τα χρήματα υπάρχουν. Οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ κατήγγειλαν ότι το ζήτημα έχει προκύψει εδώ και καιρό και είναι φυσιολογικό σήμερα να έχουν «ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα» και να έχει λυθεί. Απαίτησαν να μπει σε ψηφοφορία, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης, πλέον, η αντικατάσταση της ταμία Ρέας Γκούβερη από τη ΔΑΚΕ. Τελικά, η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε να «κουκουλώσει» το ζήτημα και να συζητηθεί η πρόταση για αντικατάσταση σε επόμενη συνεδρίαση.

Στην ανακοίνωσή τους, οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ τονίζουν: «Αν και η διοίκηση του ΕΚΠ έχει να συνεδριάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο μεσολάβησαν σοβαρές εξελίξεις και αποφάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τη χώρα, ο πρόεδρος του ΕΚΠ αποχώρησε στη μέση της συνεδρίασης, για να εκπληρώσει ανειλημμένη υποχρέωσή του, ενώ πολλά μέλη της διοίκησης του ΕΚΠ είχαν ήδη αποχωρήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ