Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Δεκαέξι νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Δεκάδες τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία, πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση

Associated Press

Δεκάδες τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία, πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Αν και οι βομβιστικές επιθέσεις είναι κάτι τρομακτικά συχνό στο Πακιστάν - 40 εφέτος με 74 νεκρούς -, κατά κανόνα στην πρωτεύουσα δεν καταγράφονταν τέτοιες επιθέσεις. Ο κανόνας αυτός αναιρέθηκε χτες, όταν μια βόμβα βαλμένη σε ένα τελάρο με σταφύλια εξερράγη χτες το πρωί σε μια γεμάτη αγορά στο κέντρο της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να βρουν το θάνατο και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν, όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Δεν υπήρξε, ως αργά το βράδυ, ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Η τοπική Αστυνομία απέδωσε την επίθεση σε τρομοκράτες, συνδέοντάς τη με τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παντζάμπ, που προηγουμένως είχαν αποδοθεί στην Ινδία. Ενα στοιχείο πάντως που ενδεχομένως διαφοροποιεί την ενέργεια από τις προηγούμενες είναι ότι τα σταφύλια είχαν εισαχθεί από το Αφγανιστάν.

Με δήλωσή του ο στρατηγός Περβέζ Μουσαράφ, που κυβερνά το Πακιστάν από τον περασμένο χρόνο, όταν πραγματοποίησε πραξικόπημα, καταδίκασε με ανακοίνωσή του αυτήν την «πράξη τρομοκρατίας». Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει την αποτυχία (;) και της δικής του κυβέρνησης να κάμψει το κύμα τρομοκρατίας, που, τα τελευταία χρόνια, έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές. Ακολουθώντας την κοινή πρακτική των κυβερνήσεων του Ισλαμαμπάντ, ο Μουσαράφ αποδίδει μέρος του κύματος τρομοκρατίας στην Ινδία, η οποία αρνείται την κατηγορία και από την πλευρά της κατηγορεί το Πακιστάν για ενορχήστρωση των ταραχών στο Κασμίρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ