Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Και ανακοίνωση παρέμβασης από τη ... γαλλική πρεσβεία!

Την απόφαση - ντροπή και ωμή παρέμβαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ της περασμένης Δευτέρας στις προσεχείς γιουγκοσλαβικές εκλογές, μας «υπενθύμισε» χτες, σε ανακοίνωσή της, η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Με την ιδιότητα της προεδρίας της ΕΕ, η γαλλική πρεσβεία, όχι μόνο στέλνει ολόκληρο το κείμενο της προχτεσινής απροκάλυπτης παρέμβασης των υπουργών Εξωτερικών στις σερβικές εκλογές, αλλά και ξεχωριστή ανακοίνωση - «διευκρίνιση» για τους τάχα «αληθινούς σκοπούς» αυτής της «έκκλησης προς το σερβικό λαό»...

Ετσι, στην ανακοίνωσή της, η γαλλική πρεσβεία διευκρινίζει μεταξύ άλλων πως «η ψήφος για τη δημοκρατία στη Σερβία δε σημαίνει παρά ψήφο για τη Σερβία στην Ευρώπη», πως «αντιλαμβάνεται το κρίσιμο πολιτικό δίλημμα του σερβικού λαού στις εκλογές της 24ης Σεπτέμβρη», καταλήγοντας πως αυτές «ανεξάρτητα με τις συνθήκες προκήρυξης και οργάνωσής τους θα δώσουν στο σερβικό λαό την ευκαιρία να απαλλαχτεί καθαρά και ειρηνικά από την πολιτική του Μιλόσεβιτς», που δεν είναι παρά «πολιτική χειραγώγησης, στέρησης της ελευθερίας και επιδείνωσης της ευημερίας του πληθυσμού».

Και με τη χαρακτηριστική μορφή «προσωπικής εγγύησης», η γαλλική πρεσβεία επιβεβαιώνει πως η επιλογή που θα οδηγήσει στη δημοκρατική αλλαγή θα έχει ως αντίκτυπο μία «ριζική αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ αναφορικά με τη Σερβία», όπως άρση των κυρώσεων, υποστήριξη των απαραίτητων οικονομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων, παρέχοντας στη Σερβία οικονομική βοήθεια για την ανοικοδόμηση και την επανένταξη της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας στη διεθνή κοινότητα». Ο δε επίλογος είναι ακόμη πιο καυστικός και απροκάλυπτος: «Ποτέ δεν ξεχάσαμε πως οι Σέρβοι είναι Ευρωπαίοι. Μία ψήφος για τη δημοκρατία στη Σερβία θα είναι ψήφος για τη Σερβία στην Ευρώπη»!

Μήπως, εκτός των άλλων εκλογών, οι Σέρβοι κάνουν δημοψήφισμα για την ένταξή τους στην ΕΕ και δεν το γνωρίζουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ