Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αλλοι σκοτώνονται...

«Φλέγονται απ' τις εντάσεις τα Βαλκάνια καθώς στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο τα αίματα έχουν ανάψει με εκρήξεις και δεκάδες τραυματίες, στη Σερβία μαίνεται πολιτική κρίση, στην ΠΓΔΜ το Αλβανικό κόμμα ζητά επιπλέον δικαιώματα και στην Τουρκία η πολιτική αστάθεια έγινε αιτία να καταρρεύσει το χρηματιστήριο. Στην εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων προστέθηκε το δυστύχημα στην Αλβανία που συνοδεύεται από σενάρια για δολιοφθορά ή προβοκάτσια» (το πρώτο θέμα στη ΧΩΡΑ).

...άλλοι κερδίζουν...

«Η MIG και η γερμανική εταιρία ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία για την πώληση 98.026.324 μετοχών του ΟΤΕ προς 26 ευρώ ανά μετοχή (2,5 δισ. ευρώ) με βάση την εκτιμώμενη μέση τιμή των μετοχών του ΟΤΕ από τη Marfin στα 23,9 ευρώ προκύπτει υπεραξία για τον επενδυτικό όμιλο που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

...κι άλλοι σχεδιάζουν τις επόμενες μπίζνες

«Σάλος ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Φασούλα για τη δημιουργία νέου μηχανισμού αποκομιδής σκουπιδιών εν μέσω των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων (...) "ζητώ από την κυβέρνηση να θέσει τέρμα στο απαράδεκτο μονοπώλιο που υπάρχει στο χώρο της καθαριότητας" δήλωσε ανοίγοντας τα σενάρια περί εισόδου ιδιωτών στην αποκομιδή των σκουπιδιών (...) ο ίδιος ο δήμαρχος δεν έχει ταχθεί με σαφήνεια εναντίον της συμμετοχής των ιδιωτών στο εγχείρημα που προτείνει. Η δήλωσή του ότι είναι "υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της αποκομιδής των απορριμμάτων" δεν αρκεί. Πόσο μάλλον όταν είναι σε εξέλιξη στο λιμάνι του Πειραιά η ιδιωτικοποίηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, ενώ διατηρείται ο "δημόσιος χαρακτήρας" του ΟΛΠ...» (ρεπορτάζ και σχόλιο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ