Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραπέμπεται στο Εφετείο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί ο 20χρονος Παναγιώτης Κ., γνωστός ως ο φοιτητής «με τα πράσινα παπούτσια», μετά από σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται ότι συμμετείχε σε επεισόδια που έγιναν στους χώρους του ΑΠΘ στις 5 Μάη 2007. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι: Κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών βομβών, έκρηξη με σκοπό να προκαλέσει κίνδυνο σε πρόσωπα ή πράγματα, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και πρόκληση διακεκριμένης φθοράς.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος, κατέστρεψε το πίσω μέρος αυτοκινήτου και εκσφενδόνισε στο εσωτερικό του μία βόμβα μολότοφ. Η παραπομπή σε δίκη του Π. Κ. στηρίζεται σε μαρτυρίες αστυνομικών.

Ο 20χρονος και οι συνήγοροί του από την πρώτη ώρα αρνούνται την εμπλοκή του στα επεισόδια και μιλούν για χαλκευμένο κατηγορητήριο. Μάλιστα προσκόμισαν στις δικαστικές αρχές και βίντεο από φοιτητικό πάρτι που πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ στο Πολυτεχνείο και στο οποίο εμφανίζεται να συμμετέχει ο 20χρονος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ