Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαμαρτυρία για την παράνομη κράτηση προσφύγων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο Πατρών πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή του Κόμματος, με αφορμή την πολυήμερη παράνομη κράτηση 34 Αφγανών προσφύγων στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι περισσότεροι εξ αυτών συνελήφθησαν πριν από δύο βδομάδες σε κρύπτη ενός φορτηγού, όπου μπήκαν προκειμένου να περάσουν στην Ιταλία.

Μετά και τις διαμαρτυρίες της αντιπροσωπείας της ΝΕ Αχαΐας - είχαν προηγηθεί ανάλογες παρεμβάσεις από πλήθος μαζικών φορέων (ΕΕΔΥΕ, Δημοκρατική Συσπείρωση) - αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή. Ο Ν. Καραθανασόπουλος ζήτησε από τις λιμενικές αρχές να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές που στερούν βασικά δημοκρατικά δικαιώματα από τους πρόσφυγες. Οι συγκεκριμένες ενέργειες - σημείωσε - για τις οποίες την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση, εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική που έχει η ΕΕ, ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να χρησιμοποιούνται ανάλογα με το τι βολεύει το κεφάλαιο ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

Από την πλευρά τους, οι λιμενικές αρχές αναγνώρισαν πως οι συνθήκες κράτησης των προσφύγων δεν ήταν οι ...ενδεδειγμένες (ούτε κρεβάτια δεν υπήρχαν) και υποσχέθηκαν πως θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν ως ένα βαθμό αξιοπρεπείς συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ