Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΑΟ
Να σταματήσει η κοροϊδία στους αντιστασιακούς

Αποψη από τη συγκέντρωση των αντιστασιακών στο άγαλμα Κολοκοτρώνη
Αποψη από τη συγκέντρωση των αντιστασιακών στο άγαλμα Κολοκοτρώνη
Με την ψυχή του μαχητή - αγωνιστή που ξέρει να παλεύει, αψηφώντας την κακοκαιρία, χτες, πλήθος αντιστασιακοί πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και, από κει με τα λάβαρά τους και τα πανό με τα αιτήματά τους, με πορεία έφτασαν στη Βουλή όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Οι αντιστασιακοί πριν, έκαναν στάση μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσαν στεφάνι για την επέτειο της 25ης Μάρτη του 1821.

Στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων - ΠΟΑΟ, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Γρηγόρης Τουγλίδης, ο οποίος, αναφερόμενος στην 25η Μάρτη, τόνισε ότι στο πρόσωπο των αγωνιστών της τιμάμε όλους τους αγωνιστές του λαού μας, που έδωσαν τη ζωή τους στους εθνικοαπελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Στη συνέχεια, απηύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους απεργούς όλων των κλάδων που, με πρωτοπορία τις ταξικές δυνάμεις που αγωνίζονται με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αγωνίζονται για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση και για την απόκρουση, συνολικά, της αντιλαϊκής πολιτικής. Τονίζοντας πως αυτή η πολιτική δε διορθώνεται αλλά πρέπει να ανατραπεί. Μόνη λύση είναι η λαϊκή οικονομία και η λαϊκή εξουσία, έτσι όπως προτείνει το ΚΚΕ. Καταγγέλθηκαν, επίσης, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΕΕ και ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια κλπ.

Με το ψήφισμά τους οι αντιστασιακοί διεκδικούν:

Να επαναχορηγηθεί το επίδομα 15% που κόπηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις πενιχρές συντάξεις τους. Εξίσωση των αναπήρων του ΔΣΕ με τους ανάπηρους του Αλβανικού Μετώπου και της Αντίστασης. Να επαναπατριστούν όλοι οι πολιτικοί πρόσφυγες με κατάργηση του ρατσιστικού "Ελληνας το γένος". Να γίνει Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα, όπως και να τοποθετηθούν οι προτομές των ηγετών του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη και Στέφανου Σαράφη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα. Να μπει η Ιστορία της Αντίστασης στα σχολεία και το στρατό, να αποκατασταθεί το παράνομο Τυπογραφείο του ΕΑΜ στην Καλλιθέα. Ακόμα, να διεκδικηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις. Τέλος, οι αγωνιστές απαιτούν να συζητηθούν στη Βουλή τα προβλήματά τους και αντιπροσωπεία τους να γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ