Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
«Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»

Δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας λιθάνθρακα

«Οχι στην απελευθέρωση της ενέργειας»! Με αυτό το κεντρικό σύνθημα, χιλιάδες κάτοικοι από όλη την Εύβοια, συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια του νησιού, ενάντια στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με λιθάνθρακα που προγραμματίζει να κατασκευάσει ο επιχειρηματικός όμιλος ΤΕΡΝΑ. Η μονάδα του λιθάνθρακα αναμένεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Φούρνοι, σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από τα σπίτια.

Οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν «Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό» και «ανάπτυξη της περιοχής με βάση τα λαϊκά συμφέροντα». Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να μην εστιαστεί η διεκδίκηση αποκλειστικά στο ζήτημα του λιθάνθρακα, αλλά συνολικά κατά της πολιτικής της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, γιατί μόνο έτσι ο αγώνας μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Οσο, δηλαδή, επισημάνθηκε, τα μονοπώλια ελέγχουν και εκμεταλλεύονται τις πηγές ενέργειες, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και για τους εργαζόμενους και για το περιβάλλον. Το ΚΚΕ κάλεσε τον κόσμο και τους παρευρισκόμενους να συσπειρωθούν και να παλέψουν κατά των συμφερόντων των πολυεθνικών στην ενέργεια, για αποκλειστικά ενιαίο και δημόσιο κοινωνικό φορέα ενέργειας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θα προστατεύει το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι όσα βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της περιοχής, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΕ και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. Καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν την ευθύνη για την απελευθέρωση της ενέργειας, τόνισε ο Γ. Μαρίνος και κάλεσε τους εργαζόμενους να σταθούν αυστηρά απέναντι στις πολιτικές των κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ