Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ»
Προωθεί 60 απολύσεις

Το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης της Πάτρας καταγγέλλει την εταιρία και καλεί σε αγώνα

Στο δρόμο της ανεργίας ετοιμάζεται να πετάξει 60 εργαζόμενους η επιχείρηση «Κρητικός ΑΕ» στην Πάτρα. Την εργοδοτική ασυδοσία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος Πάτρας. Το Συνδικάτο καταγγέλλει επίσης το νομάρχη Αχαΐας, που ενώ γνωρίζει, όπως σημειώνει, «αυτή την αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και την πόλη, σαν γνήσιος κυβερνητικός υπάλληλος βάζει πλάτη υπέρ της εργοδοσίας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ακόμα και ο ίδιος ο εργοδότης αναφέρει ότι από το κλείσιμο του παλιού εργοστασίου και τη μείωση του προσωπικού με 60 απολύσεις, τα κέρδη του θα αυξηθούν κατά 250.000.000 δραχμές το χρόνο! «Δηλαδή οι εργάτες - σημειώνεται - που παράγουν τον πλούτο από τη δουλιά τους πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας, στο βωμό της αισχροκέρδειας του μεγαλοεπιχειρηματία Κρητικού».

Το συνδικάτο υπογραμμίζει ότι «φτερά» σ' αυτές τις αποφάσεις της επιχείρησης δίνουν η νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο. «Ευθύνες σοβαρές - αναφέρει δε - έχουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας».

Το ΔΣ του σωματείου αποφάσισε να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων. «Μπορούμε - καταλήγει - να αγωνιστούμε για να μην πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι στον Κρητικό. Δεν είναι παντοδύναμη η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο. Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας. Μπορούν οι εργαζόμενοι, συντονισμένοι με το αγωνιστικό, ταξικό, ενωτικό πρόγραμμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, να βάλουν τη σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ