Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αντίσταση από την Αθήνα μέχρι την Πράγα

Σήμερα το ΠΑΜΕ ταξιδεύει για Πράγα, το Σάββατο η πανελλαδική συνδικαλιστική σύσκεψη και την Τρίτη η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΗΕ στην Αθήνα

Την αγωνιστική τους δράση ξεδιπλώνουν τις αμέσως επόμενες μέρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Το Σάββατο το πρωί την ώρα που 900 συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα θα συζητούν και θα παίρνουν αποφάσεις για τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης, άλλοι αγωνιστές θα διαδηλώνουν στην Πράγα ενάντια στους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου. Την Τρίτη 26 του μήνα στις 7 το απόγευμα οι ταξικές δυνάμεις διοργανώνουν αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στην Αθήνα.

Με τις πρωτοβουλίες αυτές το ΠΑΜΕ αναδεικνύεται σε εκείνον τον πόλο που έχει ανάγκη η εργατική τάξη μπροστά στην αντεργατική επίθεση που δέχεται, αλλά και σε φορέα συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική.

Στην πανελλαδική σύσκεψη του Σαββάτου, στις 9.30 στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», συνδικαλιστές και εκπρόσωποι σωματείων θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την οργάνωση της αντίστασης, αλλά και της κλιμάκωσης της πάλης με νέους στόχους και μορφές πάλης.

Τη συμμετοχή του στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας. Ετσι, το Συνδικάτο θα συμμετέχει στη σύσκεψη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» και στο συλλαλητήριο στις 21 Οκτώβρη.

Σε συνεδρίασή του το ΔΣ του Συνδικάτου συζήτησε και τοποθετήθηκε στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο όνομα της απασχόλησης και χάραξε τη δράση του. Εξέτασε το χαρακτήρα των αντεργατικών μέτρων «που είναι - όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή του - αξιώσεις των βιομηχάνων, που με μέσο τον "κοινωνικό διάλογο" - αγχόνη των εργατικών κατακτήσεων και τη συνενοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, οδηγούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε πραγματικό Μεσαίωνα». Το συνδικάτο καταγγέλλει ομόφωνα και αντιπαλεύει αυτά τα μέτρα από κοινού με τους άλλους εργαζόμενους στον κλάδο, σε κάθε εργοστάσιο. Καταγγέλλει το στημένο «κοινωνικό διάλογο» και υπογραμμίζει ότι «θα μας βρουν αγωνιστικά και αποφασιστικά απέναντί τους».

Πράγα - Αθήνα

Δεκάδες αγωνιστές με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ αναχωρούν σήμερα το απόγευμα με λεωφορείο για να πάρουν μέρος στις αντικαπιταλιστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Τσεχίας που αρχίζουν αύριο. Το Σάββατο θα δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στη μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνεται με ευθύνη της οργάνωσης «Σταματήστε, Διαλύστε το ΔΝΤ και την ΠΤ» και στην οποία εκτός των Ελλήνων συμμετέχουν οι Τσέχοι κομμουνιστές, νεολαίοι, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Κύπρο κ.λ.π.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του «G8», υπό την προστασία 11.000 αστυνομικών και 5.000 στρατιωτών. Οι εκδηλώσεις κόντρα στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες μέχρι τις 28 του μήνα που θα διαρκούν οι συνεδριάσεις των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές της Πράγας εκτός από την τεράστια αστυνομική δύναμη έχουν κληθεί ν' αντιμετωπίσουν και αξιωματικοί της αμερικανικής αστυνομίας που έχουν περάσει από την «εμπειρία» του Σιάτλ, ενώ την εκπαίδευση των Τσέχων είχαν αναλάβει εδώ και μήνες ειδικά στελέχη του FBI. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια επίδειξης της δυτικής «δημοκρατίας», ήδη είχαμε τα πρώτα κρούσματα απαγόρευσης εισόδου στην Τσεχία συνδικαλιστών απ' άλλες χώρες.

«Ο καπιταλισμός δεν είναι παντοδύναμος.Οι αρνητικοί για τους λαούς συσχετισμοί δύναμης, που δημιουργήθηκαν με την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη, δεν είναι τελεσίδικοι, μπορούν ν' αλλάξουν με την αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή, μαζική πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, με την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης», τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη στις 7μμ έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στο Σύνταγμα.

Η συγκέντρωση εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στα μονοπώλια και την ιμπεριαλιστική «παγκοσμιοποίηση», αλλά και «στο γενικότερο αγώνα ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλει στους λαούς το κεφάλαιο, η ιμπεριαλιστική "νέα τάξη" πραγμάτων», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, «στρέφεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις επεμβάσεις στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών, στην καταπάτηση των δημοκρατικών, κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών, στη μετατροπή του ΟΗΕ σε βραχίονα των επιθετικών σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, στην απόφαση για τη διχοτόμηση της Κύπρου».

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ακόμη: «Απαντάμε αγωνιστικά στην αύξηση της τιμής των καυσίμων που επιβάλλουν οι πολυεθνικές και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που, προστατεύει τα κέρδη των καπιταλιστών, φορτώνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο καπιταλισμός δεν είναι παντοδύναμος» ! (2000-09-26 00:00:00.0)
Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών (2000-09-26 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική ασπίδα! (2000-09-23 00:00:00.0)
Πρόγραμμα κεντρικών εκδηλώσεων (2000-07-28 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Πράγα (2000-07-25 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟική συνάντηση στην Πράγα (1999-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ