Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο

Καλεί σε συμμετοχή στη στάση εργασίας στις 25 του Σεπτέμβρη και  σε συγκέντρωση  στις 3 του Οκτώβρη ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια

Στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΠ, μπαίνουν αποφασιστικά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι του Πειραιά από την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και πραγματοποιείται Παμπειραϊκή τετράωρη στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ) σε όλους τους χώρους δουλιάς.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά βάζοντας το δικό τους αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΠ, που έχουν ιστορικές ευθύνες για τις μέχρι τώρα εξελίξεις. Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση Παμπειραϊκής συγκέντρωσης στις 3 του Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΚΠ. Καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετάσχουν σε όλες στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει και η Συντονιστική Επιτροπή η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΠ έχει συμβάλει σ' αυτή την εξέλιξη, αφού με τη σειρά της έχει βάλει «πλάτη» ώστε να χτυπηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις. Ακόμα και σήμερα αρνείται να πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του συντονισμού της δράσης των εργαζομένων της πόλης που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, όπως οι ναυτεργάτες, οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης, οι εργαζόμενοι στα καπνεργοστάσια και άλλοι. Αντίθετα, συμφωνεί με τη συμμετοχή των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στο «διάλογο» της υποταγής.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή τονίζεται: «Η κυβέρνηση μαζί με τις πολυεθνικές, τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές προσπαθούν να πάρουν πίσω όσα έχουν απομείνει από τις κατακτήσεις μας, που με σκληρούς αγώνες και αίμα έχουμε κερδίσει, 8ωρο, 5νθήμερο, σταθερή δουλιά, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, άδειες, δώρα, σύνταξη, ασφάλιση, περίθαλψη, παιδεία». Μεταξύ άλλων καταλήγει: «Υπάρχει λύση: οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα σωματεία να βγουν μπροστά, να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα χέρια τους, να απαιτήσουν την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα (2001-09-18 00:00:00.0)
Απόφαση αποδοχής των κυβερνητικών επιλογών (2000-04-20 00:00:00.0)
Αγωνιστική ταξική εκκίνηση! (1998-11-22 00:00:00.0)
Αγωνιστικό πρόγραμμα πνοής (1998-05-14 00:00:00.0)
Εχασαν την ψυχραιμία τους (1998-05-06 00:00:00.0)
Ταξικός ο γιορτασμός (1997-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ