Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Συσπείρωση κόντρα στο συμβιβασμό

Σε χτύπημα των προωθούμενων ανατροπών στις εργασικές σχέσεις μέσα από την 24ωρη απεργία, καλεί η Παντραπεζική Αγωνιστική Συσπείρωση

Αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, απευθύνει η Παντραπεζική Αγωνιστική Συσπείρωση Αντίδρασης και Δράσης, για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΟΤΟΕ αύριο Παρασκευή 22 του Σεπτέμβρη.Τη Συσπείρωση αποτελούν εργαζόμενοι από διαφορετικές τράπεζες και με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν απέναντι στην αδράνεια που έχουν επιδείξει οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο τραπεζικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμά της, παρά τις διαφωνίες που έχει με το πλαίσιο διεκδίκησης που έχει θέσει η ΟΤΟΕ για την απεργία και την έλλειψη κλιμάκωσης του αγώνα, συμμετέχει στην απεργία καταγγέλλοντας τη νέα άγρια και πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στις κατακτήσεις και τα εργατικά δικαιώματα. Παράλληλα, οργανώνει την αντίσταση στους χώρους δουλιάς κόντρα στη λογική και τακτική του συμβιβασμού, οικοδομώντας όρους και προϋποθέσεις αναγέννησης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Συσπείρωση καταγγέλλει συγκεκριμένα «τις τακτικές σαν κι αυτές των δυνάμεων του συμβιβασμού, που από τη μια διαμαρτύρονται τάχα, για τις κυβερνητικές αποφάσεις και από την άλλη προχωρούν σε "διάλογο"». Το μόνο που κάνουν είναι να στρώνουν το δρόμο στην κυβερνητική πολιτική, αποδυναμώνοντας τις αντιδράσεις μας, την ώρα που πρέπει να εκδηλωθούν όσο το δυνατόν πιο ισχυρές. Γι' αυτό είναι ανάγκη να απορριφθούν και να αποδοκιμαστούν».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις τράπεζες, τονίζει ότι «το μαύρο εργασιακό καθεστώς που ευδοκιμεί στις ιδιωτικές τράπεζες με ανοχή και ενθάρρυνσή της κυβερνητικής πολιτικής, αποτελεί μικρογραφία του μοντέλου που θέλουν να επιβάλουν. Βάναυση παραβίαση χρόνου εργασίας, περιφρόνηση και ακύρωση συμβάσεων και οργανισμών, γκετοποίηση χώρων εργασίας, εργοδοτικός συνδικαλισμός, μερική απασχόληση, χιλιάδες προσλήψεις με δίμηνες, εξάμηνες, εντεκάμηνες συμβάσεις (σε ιδιωτικές και δημόσιες τράπεζες) που με πρόσχημα την ειδίκευση και την καταπολέμηση της ανεργίας δουλεύουν ανασφάλιστοι, με μισθούς κάτω από του ανειδίκευτου εργάτη».

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιμείνουν στην υπεράσπιση της κανονικής πλήρους απασχόλησης, στο 35ωρο (5ήμερο - 7ωρο) Δευτέρα 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι, στην κατάργηση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών μορφών απασχόλησης και στην υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ