Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΤΑ
Αναγκαίος ο συντονισμός δράσης

Δηλώνει τη συμμετοχή της στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΜΕ

Με κινητοποιήσεις και συντονισμό της δράσης της με το Πανεργατικό Μέτωπο απαντά η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), στις αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές που αφορούν τον κλάδο και γενικότερα.

Αφορμή για τη δημιουργία της Συντονιστικής Επιτροπής - σημειώνεται σε ανακοίνωσή της - αποτέλεσε ο πρόσφατος νόμος που ρυθμίζει επί το αυταρχικότερον θέματα δημόσιας διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, θέτοντας επιτακτικά το ζήτημα της ενδυνάμωσης της κοινής αντίστασης σε παρόμοιες επιλογές. Αντίσταση που δε βρίσκεται στις προθέσεις των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε επίπεδο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ, οι οποίες «στηρίζουν τις επιλογές και τις κατευθύνσεις της ΟΝΕ, που στόχο έχουν να μοιράσουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στα μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων. Δεν οργανώνουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων. Αποδέχονται τη λογική του εταιρισμού».

Στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας για κοινή δράση και αντίσταση στο σκοπό κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης «να αυξήσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, με αποτέλεσμα την πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού», η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε: Τη συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 Σεπτέμβρη. Τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 10 Οκτώβρη. Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 21 Οκτώβρη. Τη συμμετοχή σε 24ωρη απεργία στα μέσα Νοέμβρη.

Μεταξύ άλλων, διεκδικεί: Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, με τακτοποίηση των εκτάκτων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Χρηματοδότηση των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αυξημένο ποσοστό. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ