Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Ποινικοποιούν τον αγώνα

Να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία των εργαζομένων, ζήτησε η εταιρία

Στα δικαστήρια προσέφυγε χτες το πρωί, λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξη της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, η διεύθυνση της εταιρίας, η οποία, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ζητά να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών κινητοποιήσεων.

Η απεργία κηρύχτηκε από την Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικών Πετρελαίων για να μην κλείσουν οι μοναδικές στην Ελλάδα μονάδες χημικής βιομηχανίας, γεγονός που θα έχει γενικότερες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υπόλοιπη παραγωγή των ΕΛΠΕ, αλλά και στη βιομηχανική παραγωγή σε μια σειρά κλάδους που έχουν ως πρώτη ύλη τα προϊόντα των μονάδων αυτών. Χτες, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ανέλαβε την ευθύνη της απεργίας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας των εναγόντων ο γενικός διευθυντής της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ζηνοβιάδης και εκ μέρους του σωματείου ο Κ. Καλαμάς, γραμματέας της Ενωσης και ο Θ. Κυριακίδης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα το πρωί.

Να σημειωθεί ότι συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης όχι μόνο από το χώρο των ΕΛΠΕ, εξέφραζαν την άποψη ότι, κατά τη συνηθισμένη, πάγια τακτική της «τυφλής» ελληνικής δικαιοσύνης, πρέπει να αναμένεται πως και αυτή η απεργία των εργαζομένων θα χαρακτηριστεί «παράνομη», παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν από το σωματείο στοιχεία που δείχνουν ότι εξακολουθεί να εργάζεται προσωπικό ασφαλείας για προμήθεια με υγρά καύσιμα των οργανισμών κοινής ωφέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ