Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΠΙΤ ΤΡΑΒΙΣ
Σημείο υπεροχής

Η ταινία κατασκευαστικά είναι πάρα πολύ καλή! Αψογη, θα έλεγε κανείς! Εχει δράση, αγωνία, ανατροπές! Εχει εξαιρετικούς εξωτερικούς χώρους (Μάλαγα της Ισπανίας). Εχει πειστικούς ηθοποιούς και καλές «λήψεις». Αν δεν ήταν τόσο κατάπτυστα προπαγανδιστική, θα μιλάγαμε για μια «πολύ καλή ταινία δράσης». Τώρα μιλάμε για ένα, ακόμα, προπαγανδιστικό κατασκεύασμα. Για μια ακόμα ταινία της σειράς «Τα Πράσινα Μπερέ»!

Το «Σημείο Υπεροχής», με την πολύ καλή τεχνική του και το «μελετημένο» σενάριό του, προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Ο Αμερικάνος Πρόεδρος, λέει η ταινία, ύστερα από σκληρούς και επίμονους αγώνες ενάντια στην παγκόσμια τρομοκρατία, καταφέρνει να πείσει τους Αραβες ηγέτες να συνταχτούν μαζί του ενάντια στους τρομοκράτες! Οι προσπάθειές του, επιτέλους, φτάνουν σε αίσιο τέλος! Αυτός και οι Αραβες ηγέτες (γενικά και αόριστα αυτοί) φτάνουν στη Μάλαγα της Ισπανίας για να υπογράψουν τη συμφωνία. Οι κακοί «τρομοκράτες», όμως, το Ιράν και λιγότερο το Μαρόκο (οι επόμενοι στόχοι της Αμερικής), δε θέλουν τη συμφωνία. Οργανώνουν μιαν απόπειρα κατά του προέδρου και αιματοκυλούν τη συγκέντρωση, που γίνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο πρόεδρος, βέβαια, σώζεται και η συμφωνία υπογράφεται!

Τι να πεις; Θράσος; Γαϊδουριά; Ο,τι να πεις, μέσα είσαι! Δε φτάνει που αιματοκυλούν τον κόσμο, που θερίζουν με τα οπλοπολυβόλα τους, τις βόμβες τους και τα πυρηνικά αεροπλάνα τους από άκρη σε άκρη τον πλανήτη, που ξεκληρίζουν τους λαούς και σκοτώνουν άμαχους και παιδιά, που καταστρέφουν πολιτισμούς και μνημεία που άντεξαν χιλιάδες χρόνια, που δημιουργούν κράτη προτεκτοράτα (Κόσσοβο), θέλουν να μας αναγκάσουν να πιστέψουμε ακριβώς το αντίθετο! Οτι η Αμερική και ο πρόεδρός της νοιάζονται για την παγκόσμια γαλήνη! Τέτοια αγυρτεία!

Και η τέχνη, λοιπόν, στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού! Δίπλα στα ΜΜΕ και στους άλλους πουλημένους! Οι συνειδήσεις του κόσμου πρέπει, οπωσδήποτε και με όλα τα μέσα, να αποδεχτούν την αμερικάνικη άποψη. Η οποία αμερικάνικη άποψη έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον του κόσμου. Μετά το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, σειρά έχει το Ιράν! Απάνω του, λοιπόν!

Ξέρω, οι αφελείς (υπάρχουν και τέτοιοι) θα πούνε «εντάξει αδερφέ, για ταινία πρόκειται, μην το μεγαλοποιούμε» (το ίδιο, βέβαια, λένε και οι πονηροί, καθώς και οι κάθε λογής πράκτορες). Αφού πρόκειται για ταινία, κύριοι, γιατί δε γυρίζουν την αλήθεια, που είναι και πιο ενδιαφέρουσα από το ψέμα; Γιατί δε γυρίζουν για τις αμερικάνικες επεμβάσεις, για τους εκβιασμούς και την εξαγορά των Αράβων ηγετών, για την αμερικάνικη στρατοκρατία, για την αμερικάνικη τρομοκρατία. Η οποία έχει ξεπεράσει κάθε παρόμοιο στην ιστορία του κόσμου. Για την αμερικάνικη τρομοκρατία, η οποία έχει γυρίσει τον ανθρώπινο πολιτικό πολιτισμό στο Μεσαίωνα!

Οποιος ζητάει παραπέρα επιχειρήματα, είναι το ολιγότερο ύποπτος! Και ο πιο βλάκας, πια σήμερα, μετά από τέτοιες ωμές και άθλιες συμπεριφορές της Αμερικής, έχει καταλάβει ότι οι ΗΠΑ και ο πρόεδρός της είναι πολιτικοί γκάνγκστερ. Η ταινία του Πιτ Τράβις είναι μέρος αυτής της πολιτικής. Βγήκε και αυτή από τα ίδια καζάνια που βγαίνουν οι σφαίρες και οι βόμβες! Δεν πρόκειται για έργο τέχνης. Πρόκειται για «κρυφό» όπλο!

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μάθιου Φοξ, Φόρεστ Γουαϊτέκερ, Σίγκουρνι Γουίβερ, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ