Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μετά γνώσεως και σε βάθος χρόνου

«Παιχνίδια ύποπτα παίζουν κάποιες από τις ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη στην ευαίσθητη γειτονιά μας (...) παίζουν με τη φωτιά ή καλύτερα κάνουν τα πάντα προκειμένου να ανάψει η φωτιά στα ταραγμένα Βαλκάνια (...) η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο (...) κάποιοι για δικά τους πρόσκαιρα ή μακροπρόθεσμα οφέλη αγνοούν την ιστορία της ταραγμένης περιοχής μας» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).

Πάμε για επόμενα φέρετρα

«Οι δυνάμεις μας είχαν κυρίως να αντιμετωπίσουν ένα διαφορετικό πεδίο με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και διαφορετικές καιρικές συνθήκες από τις μεσογειακές (...) σε όλη τη διάρκεια των μαχών οι ελληνικές μονάδες ήταν ενταγμένες σε αμερικανικούς σχηματισμούς και ενεργούσαν υπό των εντολών τους (...) ο πόλεμος της Κορεατικής χερσονήσου είχε μεγάλες απώλειες (...) οι απώλειες των ελλήνων ήταν 186 νεκροί και 610 τραυματίες» (στη ΒΡΑΔΥΝΗ η αφήγηση, ως εκπαίδευση στο νέο ρόλο του ελληνικού στρατού).

Αν αλλάξει το όνομα παύει το πρόβλημα;

«Το φιλοσκοπιανό ντελίριο των ΗΠΑ έχει σχέση με την εγκατάσταση στο Ουρόσεβατς της μεγαλύτερης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στον κόσμο και τον διαβαλκανικό αγωγό πετρελαίου που ετοιμάζει το Πεντάγωνο» (στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Σαπουνόφουσκα ο θεσμός;

«Οσοι προσπαθούν να κάνουν πολιτική με όρους επικοινωνίας κινδυνεύουν να πέσει η επικοινωνία να τους πλακώσει. Διότι τι ήταν το δημοψήφισμα; Μια σαπουνόφουσκα» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ