Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
Ανησυχία για την τύχη του εργοστασίου

Το ΚΚΕ θα πιέσει με κάθε τρόπο για την άμεση λειτουργία του εργοστασίου, υπογράμμισε η βουλευτής του Κόμματος Σ. Καλαντίδου σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΙΖ

Την ανησυχία τους για το μέλλον του συνεταιριστικού εργοστασίου της ΕΛΒΙΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών) εξέφρασαν οι εργαζόμενοι και τα μέλη του σωματείου στην βουλευτή του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, που επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος τους επισκέφθηκε για να εκφράσει την υποστήριξη του Κόμματος στην προσπάθεια για την επαναλειτουργία όλων των τμημάτων της επιχείρησης. Τέσσερις μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τα περισσότερα τμήματα του εργοστασίου, όχι μόνο οι εργασίες αποκατάστασης, αλλά ούτε οι μελέτες έχουν ξεκινήσει. Σημειώνεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης μπορεί να καλυφθούν στο μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα της ασφάλειας, αλλά θα πρέπει και η Πολιτεία να φροντίσει για την εξεύρεση του υπόλοιπου ποσού. Αν συνεχίσει η αργοπορία για την επαναλειτουργία της, υπάρχουν φόβοι ότι θα χαθούν πελάτες. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση, μια προσωρινή λύση θα είναι η ενοικίαση ενός κλειστού εργοστασίου που ανήκει σε ιδιώτη προκειμένου να «βγαίνει» η παραγωγή μέχρι να περατωθούν οι εργασίες στην ΕΛΒΙΖ.

«Με την αργοπορία που παρατηρείται απαξιώνεται το εργοστάσιο», δήλωσαν οι συνδικαλιστές, παρατηρώντας ότι μόνο λόγια ακούνε για συνέχιση της λειτουργίας, αλλά δε βλέπουν τίποτα το συγκεκριμένο. Αναφέρθηκαν επίσης στα σενάρια που θέλουν το εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ στα Ιωάννινα να πωλείται στη «Δωδώνη».

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, η Σοφία Καλαντίδου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν τα συνεταιριστικά εργοστάσια για την οικονομία της τοπικής κοινωνίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τον παρεμβατικό τους ρόλο προκειμένου να μην κυριαρχήσουν στην αγορά οι ιδιώτες που θα καθορίζουν τις τιμές όπως αυτοί θέλουν. «Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλα κουφάρια εργοστασίων», σημείωσε, κάνοντας λόγο για το κλείσιμο της ΚΥΔΕΠ και των Λιπασμάτων. «Είμαστε επιφυλακτικοί για το κατά πόσο θα τηρηθούν όσα υπόσχονται οι αρμόδιοι υπουργοί για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΕΛΒΙΖ, καθώς είναι γνωστή η πολιτική απαξίωσης των συνεταιριστικών επιχειρήσεων που ακολουθεί η ΑΤΕ. Αυτή την πολιτική που χαράζει η ΕΕ και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Από την πλευρά του το ΚΚΕ θα πιέσει με κάθε τρόπο για να λειτουργήσει το γρηγορότερο το εργοστάσιο, καθώς μετά από τέσσερις μήνες από την πυρκαγιά δεν υπάρχει ένας σχεδιασμός για τον τρόπο αποκατάστασης των ζημιών», υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ (2012-07-25 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν το ξεπούλημα της ΕΛΒΙΖ (2010-11-26 00:00:00.0)
Νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση (2008-10-18 00:00:00.0)
«Λουκέτο» στο συνεταιριστικό εργοστάσιο γάλακτος (2006-06-28 00:00:00.0)
Στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στους συνεταιρισμούς (2003-10-03 00:00:00.0)
Χωρίς προηγούμενο οι συγκεντρώσεις (2002-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ