Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Οικογενειακή» εκμετάλλευση...

«

Η SPRIDER STORES αντιμετωπίζει το ανθρώπινο δυναμικό της, όπως άλλωστε και όλες οι εταιρείες του Ομίλου Χατζηιωάννου, σαν οικογένεια. Αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν κύριο και πρωταρχικό παράγοντα της συνεχούς αναπτυξιακής της πορείας, η SPRIDER STORES διασφαλίζει ένα περιβάλλον που προάγει σταθερά την πρόοδο και την εξέλιξη»... Η παραπάνω ανακοίνωση ανήκει στην εταιρεία που απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους και πριν από μερικές βδομάδες απέλυσε μια εργαζόμενη από κατάστημά της στην Κρήτη επειδή συμμετείχε σε πανεργατική απεργία για το Ασφαλιστικό, καλώντας τους συναδέλφους της να κάνουν το ίδιο.

Η αλυσίδα αριθμεί συνολικά 72 καταστήματα, τα δέκα από τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό (ΠΓΔΜ, Πολωνία, Κύπρο Βουλγαρία, Ρουμανία). Το 2007 η εταιρεία κατέγραψε αύξηση τζίρου κατά 35,6% σε σχέση με το 2006 - στα 128,1 εκατ. ευρώ, από 94,4 εκατ. ευρώ. Την ίδια χρονιά τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 192,8% - στα 24,4 εκατ. ευρώ, από 8,3 εκατ. ευρώ. Η ίδια η εταιρεία δηλώνει ότι στοχεύει μεταξύ άλλων στην «κατάκτηση ηγετικής θέσης στον κλάδο του λιανεμπορίου», κατέχοντας για την ώρα το 4,2% του μεριδίου αγοράς, ενώ επιδιώκει την αύξησή του στο 12%.

Είναι φανερό ότι αυτά τα μεγέθη δεν προέκυψαν από παρθενογένεση. Είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης των χιλιάδων εργαζομένων, που με θράσος η εργοδοσία αποκαλεί «οικογένεια», και οι οποίοι μετράνε ήδη μια απολυμένη συνάδελφό τους επειδή διεκδίκησε το δικαίωμά της στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ