Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην αρμόδια Επιτροπή

Με την ψηφοφορία επί των υπό αναθεώρηση άρθρων ολοκλήρωσε χτες τις εργασίες της η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και σε ένα μήνα περίπου θα γίνει η σχετική συζήτηση και η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κανένα από τα υπό αναθεώρηση άρθρα της αντιδραστικής συνταγματικής αναθεώρησης δε συγκέντρωσε τους 180 ψήφους που είναι απαραίτητοι για την έγκριση της αναθεώρησης. Βέβαια, η ψηφοφορία στην Επιτροπή είναι ενδεικτική και δε δεσμεύει την Ολομέλεια της Βουλής στη σχετική ψηφοφορία που θα γίνει.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης καταψήφισε όλα τα υπό αναθεώρηση άρθρα και δήλωσε «παρών» στα άρθρα που αφορούν το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών, τη νησιωτική πολιτική και τη δυνατότητα της Βουλής να αναμορφώνει κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού. Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Α. Πλεύρης διευκρίνισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο ψήφισε «παρών» ζητώντας να δίνεται αριθμός θέσεων από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για υποτροφίες.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποχωρήσει από τη διαδικασία με πρόσχημα διαδικαστικές αυθαιρεσίες κατά την ψηφοφορία στην προηγούμενη Βουλή. Ωστόσο ο πραγματικός λόγος ήταν ότι ήθελε να κρύψει τη συμφωνία του με την αναθεώρηση του άρθρου 16, που ιδιωτικοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμφωνία που δεν παύει να επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο Γ. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ