Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασπιρίνη...

Το αστείο ποσό των 89,7 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα - με τη σχετική γραφειοκρατία - από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών ολόκληρης της χώρας. Μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των πυρόπληκτων και τις μακροχρόνιες συνέπειες που θα τους ακολουθούν - ειδικά όσον αφορά τους μικρομεσαίους αγρότες - η ενίσχυση αυτή έχει τόση αξία, όσο μια ασπιρίνη σε... καρκινοπαθή!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κρατικών αρμόδιων υπηρεσιών οι ζημιές, μόνο για το Νομό Ηλείας, ανέρχονται περίπου στα 650 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή το ποσό της ενίσχυσης που προσφέρει η ΕΕ, για ολόκληρη τη χώρα, όχι μόνο δεν καλύπτει τις καταστροφές ενός μόλις νομού, αλλά ούτε το 1/7 των ζημιών που έχει υποστεί.

Επίσης, είναι εξοργιστικό το γεγονός πως - όπως διατείνεται το Ταμείο Αλληλεγγύης - μέρος των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των πυροπλήκτων, όταν οι στεγαστικές ανάγκες υπάρχουν εδώ και περίπου οχτώ μήνες, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής οτιδήποτε. Μάλιστα, το εγχώριο Ταμείο Αποκατάστασης Πυροπλήκτων, τα χρήματα του οποίου έχουν συγκεντρωθεί κατά βάση από το υστέρημα του λαού (περίπου 162 εκατομμύρια ευρώ), έχει αποδεσμεύσει ελάχιστα ποσά προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα περίπου 1.100 καμένα κτίσματα στην Ηλεία και τους αντίστοιχους δικαιούχους, ούτε δέκα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο χαρτομάνι για να πάρουν την άδεια και ακολούθως τα λειψά χρήματα που δικαιούνται.

Τόση και τέτοια η βοήθειά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ