Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΗΒΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση για καθαρό νερό

Το Σάββατο στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Θήβας του ΚΚΕ, το Σάββατο 12 Απρίλη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, με θέμα το μολυσμένο, με εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα, νερό.

«Ολοι οι αρμόδιοι για την ποιότητα του νερού - Δήμος, Νομαρχία, Περιφέρεια, Κυβέρνηση, ΕΕ - μας κοροϊδεύουν, δεν έχουν κάνει τίποτα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης. Και σημειώνεται: «Κι όμως, 8 μήνες μετά, παρότι πλήρως αποδεδειγμένα το νερό έχει εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα, επιμένουν να τροφοδοτούν τις βρύσες μας με το επικίνδυνο νερό».

Σήμερα, τονίζεται σε άλλο σημείο, «μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να ονομάσουμε τους άμεσα υπεύθυνους, καθώς και τους άμεσα αυτουργούς αυτού του εγκλήματος που συνεχίζεται σε βάρος μας. Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ χτες, αν και γνωρίζουν με ακρίβεια το πρόβλημα, άφησαν τις βιομηχανίες να λειτουργούν χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για το τι κάνουν με τα επικίνδυνα απόβλητά τους».

Και συνεχίζει: «Συνυπεύθυνος και ο "Συνασπισμός", γιατί είτε τους είχε στηρίξει στο παρελθόν, είτε συμμετείχε μαζί τους στη Νομαρχία Βοιωτίας και στο Δήμο Θήβας. Ιδιαίτερα, δε, με τη στήριξη που παρέχει στην ΕΕ, ψηφίζοντας το Μάαστριχτ και υπερθεματίζοντας ότι η ΕΕ έχει καλή πολιτική για το περιβάλλον. Τώρα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται για το ακριβό και ακατάλληλο νερό στη Θήβα. Πριν από 10 μήνες, από κοινού και ομόφωνα ψήφιζε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στο Δήμο και στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Θήβας τις τσουχτερές αυξήσεις».

Η ΚΟ Θήβας του ΚΚΕ, τονίζει την ανάγκη να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής, άμεσα:

Σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ. Μέτρα για να σταματήσει η παραπέρα μόλυνση του νερού, του αέρα, του εδάφους. Την πλήρη αποκατάσταση των ως τώρα επιβαρύνσεων του περιβάλλοντος. Τοξικολογικές εξετάσεις και επιδημιολογικές έρευνες μέσα και έξω από τα εργοστάσια για να διαπιστωθεί πού έχει φτάσει η τοξίνωση εργαζομένων και κατοίκων, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Πλήρη στελέχωση όλων των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. «Το νερό», καταλήγει η ανακοίνωση, «δεν μπορεί από φυσικό αγαθό να καταντά εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ