Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού νέου στην Κροατία

Παρέμβαση της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου

Την απρόκλητη επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού από τη μυστική αστυνομία της Κροατίας σε βάρος μέλους της κροατικής οργάνωσης νεολαίας «Ενωση Νεολαίας SOS», με την αιτιολογία ότι είχε στην κατοχή του αφίσες του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Νεολαιών, κατήγγειλε με ερώτησή της προς το Συμβούλιο της ΕΕ η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

Στην ερώτησή της, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «πριν από λίγες ημέρες, οι αρχές της Κροατίας, χώρας υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ, προέβησαν σε πράξεις εκφοβισμού, έρευνας κατ' οίκον και ανάκρισης του νεολαίου Vinco Draca, μέλους της οργάνωσης "Ενωση Νεολαίας SOS", με την αιτιολογία ότι είχε στην κατοχή του αφίσες του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης, που διοργάνωσε η ΠΟΔΝ από τις 3-6.4.2008, σε βαλκανικές πρωτεύουσες, με τη συμμετοχή πολλών κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων νεολαίας. Ως λόγο, για την ωμή καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, οι κροατικές αρχές επικαλέστηκαν την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπους στην Κροατία».

Η Δ. Μανωλάκου καλεί το Συμβούλιο να απαντήσει αν καταδικάζει «τέτοιου είδους ενέργειες που στοχεύουν να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν την πολιτική δράση της προοδευτικής νεολαίας και καταπατούν βάναυσα τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα των νέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ