Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Απαράδεκτη η απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας

Το ζήτημα έθεσε ο αντιπρόεδρος του ΚΚΡΟ και του Ρωσικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Ιβάν Μέλνικοφ, Α' αντιπρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, μιλώντας στις 14 Απρίλη στη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατήγγειλε μεταξύ άλλων την απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας (ΚΕΝ). Οπως είπε ο Ι. Μέλνικοφ «πρόσφατα στην καρδιά της Ευρώπης είδαμε να αναβιώνει ο αντικομμουνισμός των σπηλαίων, στο πνεύμα των χειρότερων ημερών του μακαρθισμού. Λόγος γίνεται για την απόφαση δικαστηρίου της Πράγας με την οποία τίθεται εκτός νόμου η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας».

Ο Ι. Μέλνικοφ υποστήριξε στην παρέμβασή του πως το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε για την απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας, ότι δηλαδή αυτή τάσσεται υπέρ της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, είναι προσχηματικό και πως ο πραγματικός λόγος της απαγόρευσης είναι η πλατιά δράση που ανέπτυξε η ΚΕΝ Τσεχίας ενάντια στην εγκατάσταση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Τσεχία.

«Η νεολαία της Τσεχίας δικαιολογημένα αντιδρά», συνέχισε ο Ι. Μέλνικοφ, «αφού η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται να επιτρέψει το δημοκρατικό δικαίωμα για δημοψήφισμα για ένα ζήτημα που θίγει τα θεμελιακά δικαιώματα των πολιτών της Τσεχίας. Είναι όμως αδιανόητο το γιατί η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρώπης δεν αντιδρά σ' αυτήν την πρωτοφανή παραβίαση των δικαιωμάτων των Τσέχων πολιτών], κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΡΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ