Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Ισχυρές πιέσεις

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--Πιέσεις στην ηγεσία της Ζιμπάμπουε, προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 29ης Μάρτη και να εξασφαλίσει πως το γέννημα της κάλπης «αντανακλά ανόθευτα τη λαϊκή βούληση» άσκησαν χτες ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, οι ηγέτες της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ) και η πρώην αποικιοκράτειρα Βρετανία. Στη διάρκεια Συνόδου ΟΗΕ - ΑΕ στην έδρα του πρώτου Οργανισμού στη Ν. Υόρκη, ο Μπαν είπε ότι στην περίπτωση των εκλογών της Ζιμπάμπουε «διακυβεύεται η αξιοπιστία της δημοκρατικής διαδικασίας στην Αφρική γενικότερα...».

Το ίδιο 24ωρο στη Ζιμπάμπουε, ανακοινώθηκε πως συνελήφθησαν τουλάχιστον 50 στελέχη του αντιπολιτευόμενου «Κινήματος Δημοκρατικής Αλλαγής» (ανάμεσά τους και ένας βουλευτής), επειδή συμμετείχαν στην προχτεσινή γενική απεργία ανυπακοής που διοργάνωσε το κόμμα τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιωπή που τηρούν οι αρχές στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

Τέλος, χτες εκπρόσωποι της Ιατρικής Ενωσης υποστήριξαν ότι μέλη της περιέθαλψαν 157 τραυματίες, θύματα «οργανωμένων βιαιοτήτων η βασανιστηρίων» στο διάστημα 29/3 έως 14/4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ