Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εθνικιστικά στοιχεία μαχαίρωσαν μαθητή

Δολοφονική επίθεση από ακραία εθνικιστικά στοιχεία δέχτηκαν απρόκλητα ένας μαθητής του Λυκείου Ωραιοκάστρου κι ένας φίλος του, το περασμένο Σάββατο, 12 Απρίλη, στα Λαδάδικα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την επίθεση καταδικάζουν η Κομματική Οργάνωση Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Ωραιοκάστρου της ΚΝΕ, καλώντας τη μαθητική κοινότητα να καταδικάσει την ενέργεια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς τα δύο παιδιά βγήκαν από ένα μαγαζί στα Λαδάδικα, τους επιτέθηκε ομάδα 4 με 5 ατόμων και τους χτύπησαν. Κάποιοι από αυτήν την ομάδα βγάλανε μαχαίρια και μαχαίρωσαν τα δύο παιδιά. Τον έναν τον τραυμάτισαν ελαφρά στο μπράτσο, ενώ τον μαθητή από το Ωραιόκαστρο τον μαχαίρωσαν τρεις με τέσσερις φορές σε ζωτικά όργανα του σώματός του φωνάζοντας «... για την Ελλάδα». Ο μαθητής αιμόφυρτος μεταφέρθηκε με ταξί στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Στην ανακοίνωσή τους, η Κομματική Οργάνωση και η νεολαία του Ωραιοκάστρου σημειώνουν πως μοναδική απάντηση στον εθνικισμό μπορεί να είναι η μαζικοποίηση των αγώνων και η συμμετοχή του λαού και της νεολαίας του τόπου μας στο λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ